την άκουσες με τα 4 … thewebradio.gr 

Αρχική / Δείτε την… «έξυπνη» μάσκα που μεταφράζει σε οκτώ γλώσσες

Δείτε την… «έξυπνη» μάσκα που μεταφράζει σε οκτώ γλώσσες

Δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό αλλά μπορεί να βοηθήσει στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει μετατρέψει την μάσκα σε απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας των ανθρώπων σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εν μέσω αυτής της άκρως αρνητικής συγκυρίας, μια ιαπωνική startup διέκρινε μια ευκαιρία, και δημιούργησε μια hi-tech έκδοση των τυπικών καλυμμάτων προσώπου που πλέον έχουν γίνει τόσο οικεία σε όλους μας.

Σύμφωνα με το CNN η Donut Robotics δημιούργησε μια «έξυπνη» μάσκα, σχεδιασμένη να διευκολύνει την επικοινωνία και βοηθά στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε συνδυασμό με μια εφαρμογή, η C-Face Smart Mask μπορεί να μεταγράψει υπαγόρευση, να ενισχύσει τη φωνή του ατόμου που τη φορά και να μεταφράσει ομιλία σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι οπές στο μπροστινό μέρος παίζουν καίριο ρόλο στην κυκλοφορία του αέρα, επομένως η έξυπνη μάσκα δεν εξασφαλίζει προστασία από τον κορωνοϊό. Όπως εξηγεί ο CEO της εταιρείας, Ταϊσούκε Όνο, το καινοτόμο προϊόν έχει σχεδιαστεί για να φοριέται σε συνδυασμό με μια τυπική μάσκα προσώπου. Φτιαγμένη από λευκό πλαστικό και σιλικόνη, η smart mask διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που συνδέεται με το smartphone του ατόμου που τη φορά μέσω Bluetooth. To σύστημα μπορεί να μεταφράζει από ιαπωνικά προς κινέζικα, κορεάτικα, βιετναμέζικα, ινδονησιακά, αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά και αντίστροφα.

Πηγή http://www.protothema.gr

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee