Μουσείο επιτρέπει σε επισκέπτες να δουν γυμνοί έκθεση γλυπτών

    Μουσείο επιτρέπει σε επισκέπτες να δουν γυμνοί έκθεση γλυπτών

    Ένα μουσείο στο Παρίσι επιτρέπει

    σε επισκέπτες του να θαυμάσουν από κοντά γλυπτά, ενώ είναι γυμνοί.  

    Η συγκεκριμένη έκθεση, που αποτελείται από 40 ρεαλιστικά γλυπτά, πολλά από αυτά γυμνά, άνοιξε τις πύλες της στο Museé Maillol του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τον 13ο σταθμό της έκθεσης, η οποία ξεκίνησε το 2016 από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο.

     

    Στη γαλλική πρωτεύουσα, 800 επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να θαυμάσουν γυμνοί τα γλυπτά, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας του μουσείου με τη Γαλλική Ομοσπονδία Γυμνισμού.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες του Museé Maillol θα κυκλοφορούν γυμνοί, αλλά το ίδιο έγινε όταν η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Λιέγη και στη Λυών. Τα 800 εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με το παριζιάνικο μουσείο.

     

    «Νιώθεις ότι είσαι κομμάτι των γλυπτών», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί δίχως ρούχα την έκθεση. «Ο επισκέπτης δεν είναι πλέον γυμνός, είναι μέρος της έκθεσης», πρόσθεσε.

    «Το γεγονός ότι είσαι γυμνός δημιουργεί κάτι, ανταλλάσσουμε περισσότερα», ανέφερε κάποιος άλλος και συμπλήρωσε ότι το «περισσότερο» θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αδρεναλίνη.

     

    Στην έκθεση, που καταλαμβάνει 1.000 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει έργα 26 γλυπτών, ανάμεσά τους οι Τόνι Ματέλι, Έρβιν Βουρμ και Σασμ Τζινκς. Τα θέματά τους εστιάζουν σε πέντε θεματικούς τομείς αναπαράστασης, «προκειμένου να δοθεί έμφαση στο πώς ο τρόπος που βλέπουμε τα σώματά μας υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές».

     Mε πληροφορίες από Figaro Culture
     
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow