Save a Greek Stray – Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εριέττας Κούρκουλου στην Ηλεία

    Save a Greek Stray – Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εριέττας Κούρκουλου στην Ηλεία

    Το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»

    : που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά  να σέβεται και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων θα υλοποιηθεί και στην Ηλεία.

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στις δράσεις της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Save a Greek Stray που έχει ιδρύσει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Απώτερος στόχος η σωστή πληροφόρηση, ο σεβασμός, η υπεύθυνη αντιμετώπιση των ζώων και, τελικά, η αρμονική συμβίωση με αυτά.

    Η αρχή θα γίνει από τα σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι έξι δήμοι του νομού Ηλείας, που έχουν δείξει ενδιαφέρον.  Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται δωρεάν.

    Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμπνέει
    Το πρόγραμμα, μέσα από την προβολή ενός σύντομου ενημερωτικού εκπαιδευτικού βίντεο φιλοδοξεί να ξεκινήσει μια συζήτηση για τα ζώα συντροφιάς, την επικοινωνία μαζί τους, τις σωστές και λάθος πρακτικές στην συνύπαρξη με αυτά, την υπεύθυνη συμπεριφορά τόσο απέναντι στα δεσποζόμενα όσο και στα αδέσποντα ζώα, αλλά και τη φροντίδα τους. Επιπλέον, στο πρόγραμμα προβάλλονται οι προϋποθέσεις ευζωϊας των τετράποδων, ο ρόλος των καταφυγίων γενικότερα και της οργάνωσης Save a Greek Stray ειδικότερα.

     

    Τα ερωτήματα που τίθενται στη διάρκεια του, αρκετά! Μέσα από χρωματιστές εικόνες, τα παιδιά μπαίνουν στο μυαλό ενός σκύλου αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν πώς να προφυλάσσονται.
    Πώς να πλησιάσω ένα αδέσποτο;
    Πώς να αντιδράσω εάν μου επιτεθεί;
    Γιατί δεν πρέπει να απαιτώ από τους γονείς μου έναν σκύλο;
    Τι είναι στείρωση;
    Τι σημαίνει εθελοντισμός;
    Τα παιδιά απαντούν κάνοντας like και unlike σε σημαντικά ερωτήματα, παίζουν παντομίμα και συγχρόνως ενημερώνονται και αποκτούν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι τόσο στα κατοικίδια όσο και στα αδέσποτα.

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    Η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της Save a Greek Stray (SGS) είπε για το πρόγραμμα: «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ενημερώνονται για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρο μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα».

    Μέσα από χρωματιστές εικόνες, τα παιδιά μπαίνουν στο μυαλό ενός σκύλου αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν πώς να προφυλάσσονται.

    Πηγή https://www.patrisnews.com/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow