Όλα λάθος: 7 καθημερινά πράγματα που δεν ήξερες ότι κάνεις λάθος όλη σου τη ζωή

    Όλα λάθος: 7 καθημερινά πράγματα που δεν ήξερες ότι κάνεις λάθος όλη σου τη ζωή

    Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε αλλά

    να σου δείξουμε τον σωστό τρόπο (κι ας συνεχίσεις να τα κάνεις λάθος). 

    Όταν χρησιμοποιούμε καθημερινά κάποια πράγματα η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμαστε και πολύ τον τρόπο. Πράττουμε όπως έχουμε μάθει και δεδομένου ότι δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να το αναλύσουμε δεν συνειδητοποιούμε ότι τα χρησιμοποιούμε λάθος όλη μας τη ζωή. Παράλληλα, υπονομεύουμε και την ευκολία μας στο όλο concept διότι αν ξέραμε τη σωστή τους χρήση όλα θα ήταν πιο εύκολα.

    Μιλάμε για απλά καθημερινά πράγματα, όπως τον τρόπο που βουρτσίζεις τα μαλλιά σου ή ακόμα και τον τρόπο που πίνεις το χυμό σου. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά 7 από τις συνήθειες που πρέπει να αναθεωρήσεις.

    1. Πίνεις τον καφέ σου αμέσως μόλις ξυπνάς

    Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα. Ωστόσο, η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, είναι στο αποκορύφωμά της όταν ξυπνάμε. Η κατανάλωση καφέ αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Γι' αυτό συνιστάται να καταναλώνεις καφέ όταν τα επίπεδα κορτιζόλης σου είναι χαμηλά. Για παράδειγμα, αν ξυπνάς στις 6:30 π.μ., μπορείς να πιείς το πρώτο φλιτζάνι μεταξύ 9:30 π.μ. και 11:30 π.μ.

    2. Χτενίζεις τα μαλλιά σας από πάνω

    pexels-yan-krukau-7020309.jpg

    Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου ξεκινώντας από πάνω, μπορεί να προκαλέσεις ψαλίδα, σπασίματα, φριζάρισμα και γενικότερα φθορά. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μην βάζεις πολλή δύναμη και να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Αφού έχεις αυτόν τον κανόνα στο μυαλό σου ξεκίνα το ξεμπέρδεμα από τις άκρες και σιγά σιγά ανέβα προς τις ρίζες. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου θα ξεμπερδευτούν πολύ πιο εύκολα και φυσικά θα τα προστατέψεις.

     

    3. Τρως το κινέζικο με τη συσκευασία όπως είναι

    427f9f568db8ef3c471813c955.jpg

    Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείς για το χάος που προκύπτει όταν τρως το φαγητό από μια τέτοια συσκευασία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεδιπλώσεις το κουτί έτσι ώστε να γίνει σαν πιάτο. Αυτό εξοικονομεί χρόνο αλλά και κόπο ενώ σε κάνει να απολαμβάνεις περισσότερο το γρήγορο γεύμα σου στο γραφείο ή οπουδήποτε κάθεσαι.

    4. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι με τον υπολογιστή πάνω σου

    29973a5c65baa653af39b43958.jpg

    Η χρήση του φορητού υπολογιστή στο κρεβάτι μπορεί να σε βολεύει αλλά είναι επιβλαβής για την υγεία αλλά και τη συσκευή η οποία δημιουργεί προβλήματα και κολλάει χωρίς να καταλαβαίνεις πολλές φορές τον λόγο. Ανάμεσα σε άλλα, μπορεί να μπλοκάρει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει υπερθέρμανση της συσκευής. Ως εκ τούτου, οι αεραγωγοί θα πρέπει να διατηρούνται πάντα ακάλυπτοι πράγμα που θα πετύχεις αν πάρεις μια βάση λάπτοπ για το κρεβάτι.

    5. Τοποθετείς το φυστικοβούτυρο από τη μεριά προς τα πάνω

    Το φυστικοβούτυρο είναι τρόφιμο με μόνο 2 έως 5% υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι, γεγονός που του προσδίδει παρατεταμένη διάρκεια ζωής. Αν και μπορεί να χαλάσει τελικά, έχει περισσότερες πιθανότητες να οξειδωθεί αν δεν το αποθηκεύσεις σωστά. Αυτό σημαίνει ότι θα ταγγίσει και θα χάσει την ποιότητά του με την πάροδο του χρόνου. Όταν τοποθετείς το φυστικοβούτυρο στη θέση του στην κανονική του μεριά, αναπτύσσεται ένα στρώμα λαδιού στην κορυφή με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία στο να χαλάσει. Αντίθετα, τοποθέτησε το προϊόν ανάποδα καθώς έτσι κατανέμεται ομοιόμορφα η περιεκτικότητα σε λάδι στο βάζο.

    6. Ανακατεύεις το κουτάλι σε ένα φλιτζάνι με κυκλικό τρόπο

    Το ανακάτεμα του ροφήματος με κυκλικές κινήσεις προκαλεί πιτσιλιές αλλά και φθορές στο φλυτζάνι κάτι που είναι εντελώς λάθος. Αντίθετα, αν ανακατεύεις το ρόφημα με γραμμική κίνηση, δηλαδή ανακατεύοντας στο «6 με 12» ή από βορρά προς νότο, διασφαλίζεις ότι η ζάχαρη θα διαλυθεί και πιο γρήγορα.

    7. Τοποθετείς το καλαμάκι του χυμού ανάποδα

    straw-92.webp

    Παραδοσιακά, μάς έχουν μάθει να εισάγουμε το μακρύ άκρο από το καλαμάκι σε ένα κουτί χυμού, με το μικρότερο, λυγισμένο μέρος να βγαίνει πάντα έξω από αυτό. Το κόλπο είναι να αναποδογυρίσουμε το καλαμάκι έτσι ώστε το μικρότερο λυγισμένο μέρος του να κάθεται στη βάση. Με αυτό τον τρόπο, απολαμβάνουμε την κάθε σταγόνα του χυμού μέχρι και την τελευταία.

    πηγή https://www.queen.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow