Σχετική έρευνα έδειξε πως η θήκη του κινητού
τελικά δεν είναι και τόσο απαραίτητη
Οι θήκες κινητών τηλεφώνων, που για χρόνια αποτελούσαν απαραίτητο αξεσουάρ για τη φροντίδα της συσκευής, θεωρούνται πλέον αρκετά ξεπερασμένες και είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να αντικατασταθούν πλήρως και να πάψουν να χρησιμοποιούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια νέα εναλλακτική που αναδεικνύεται ως η επόμενη μεγάλη τάση για το μέλλον.
Μια μελέτη που διεξήχθη από τον δημοσιογράφο του BBC Thomas Germain και έναν από τους φίλους του αποκάλυψε τις αλλαγές που έρχονται τα επόμενα χρόνια για τη φροντίδα του τηλεφώνου. Αυτό συνίσταται στη μη χρήση θηκών , αλλά στη χρήση του κινητού τηλεφώνου όπως ακριβώς το αγοράζαμε και το παίρναμε από το κουτί.
Η δοκιμή χρήσης του τηλεφώνου χωρίς προστατευτική θήκη πραγματοποιήθηκε για 30 ημέρες . Σύμφωνα με τον φίλο του δημοσιογράφου, οι συσκευές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι πολύ πιο στιβαρές και ανθεκτικές στα χτυπήματα .
Ένα άλλο επιχείρημα που οδήγησε τόσο τον δημοσιογράφο όσο και τον φίλο του να μην χρησιμοποιούν θήκες έχει να κάνει με την αισθητική του κινητού και τον χειρισμό του. Από την άλλη, οι πιο γνωστές και μεγάλες μάρκες χρησιμοποιούν υλικά ανθεκτικά στους κραδασμούς που δεν επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής, όπως το Gorilla Glass , ένα γυαλί που χρησιμοποιείται στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Corning .
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα τηλέφωνα αυτής της εταιρείας αντέχουν πτώσεις έως και 2 μέτρων σε εργαστηριακές δοκιμές. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναγνωριστεί ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι άφθαρτα .
Το περιοδικό Consumer Reports εξήγησε επίσης γιατί η χρήση των θηκών φτάνει στο τέλος της. "Όταν ξεκινήσαμε το πείραμα, το ένα τρίτο των συσκευών απέτυχε στις δοκιμές πτώσης, όπου τις πετάξαμε σε έναν τσιμεντένιο τοίχο. Σήμερα, η απόδοση είναι πολύ καλύτερη", δήλωσε ο Rich Fisco, διευθυντής δοκιμών ηλεκτρονικών της εταιρείας.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε γελώντας: «Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεστε θήκη για το τηλέφωνό σας, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι αν είστε ριψοκίνδυνοι».
Πηγή: newsbomb.gr