Διακοπές τον Σεπτέμβριο: 5 ιδανικές προτάσεις για τις τελευταίες εξορμήσεις

Διακοπές τον Σεπτέμβριο: 5 ιδανικές προτάσεις για τις τελευταίες εξορμήσεις

Εάν και οι περισσότεροι προτιμούν το μήνα Αύγουστο

για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, στην πραγματικότητα ο Σεπτέμβριος αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Μεγάλη διαθεσιμότητα, λιγότερος κόσμος και τιμές σημαντικά χαμηλότερες από εκείνες του Αυγούστου είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα των διακοπών κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους ωραιότερους προορισμούς για τις τελευταίες παραθαλάσσιες εξορμήσεις του 2022. 

 

Διακοπές τον Σεπτέμβριο – Πήλιο

Το Πήλιο αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού, ο οποίες ενδείκνυται τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Χωριά χωμένα μέσα στο δάσος, όπου τα μονοπάτια μέσα στην πλούσια βλάστηση σας ταξιδεύουν -κυριολεκτικά- σε τόπους μαγευτικούς, αλλά και μοναδικές παραλίες, «οάσεις» δροσιάς που μοιάζουν με κρυφά καταφύγια.

Στο Πήλιο θα βολτάρετε στα πετρόχτιστα καλντερίμια, θα απολαύσετε εκλεκτά ντόπια κρέατα και το περίφημο βολιώτικο τσίπουρο, ενώ θα κάνετε το μπάνιο σας σε εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες, όπως είναι ο διάσημος Μυλοπότας, ή η μικροσκοπική Φακίστρα.

Διακοπές τον Σεπτέμβριο – Μάνη
 

Μια μοναδική καστροπολιτεία σας περιμένει στην εντυπωσιακή χερσόνησο της Πελοποννήσου, με μια άγρια ομορφιά που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Πρόκειται για μία ευρύτερη περιοχή με σημαντική ιστορικότητα, εντυπωσιακά πυργόσπιτα και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, ενώ η οργιάζουσα, παρθένα φύση συμπληρώνει ένα τοπίο που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που έχετε συνηθίσει.

Από το διάσημο Γερολιμένα και την επιβλητική Μονεμβασιά, μέχρι την «πύλη του Άδη» Ταίναρο, τα εντυπωσιακά σπήλαια του Δηρού και τη γραφική Καρδαμύλη, το σίγουρο είναι πως στη Μάνη έχετε πολλά να δείτε.

Δείτε το βίντεο:

Διακοπές τον Σεπτέμβριο – Πάργα

Μια παραθαλάσσια πόλη γεμάτη χρώμα βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την επίσης πανέμορφη Πρέβεζα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, με θέα τα χαρακτηριστικά, καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

«Κρυμμένη» κάτω από τη σκιά του ενετικού της Κάστρου, η Πάργα έχει ένα διακριτικό άρωμα Ιταλίας, μπλέκοντας την αρχοντική της αρχιτεκτονική με τα μικρά ψαροκάικα που ανέμελα πλέουν δεμένα στο γραφικό της λιμάνι. Βάλτας, Λυχνός και Σαρακήνικο είναι μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη και στον επιβλητικό ποταμό Αχέροντα, ο οποίος σίγουρα θα σας «ταξιδέψει» στο χρόνο.

 

Διακοπές τον Σεπτέμβριο – Σκύρος

Η Σκύρος αποτελεί μάλλον την ιδανική επιλογή για τους αναποφάσιστους, καθώς θέση της ανάμεσα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες έχει ως αποτέλεσμα το νησί να «χωρίζεται στα δύο». Έτσι, το βόρειο τμήμα της Σκύρου χαρακτηρίζεται από πλούσια βλάστηση, ενώ η Νότια θυμίζει κυκλαδίτικο ξερονήσι.

Αν και η ποικιλία είναι μεγάλη, τόσο σε παραλίες δίπλα σε κατάφυτα πευκοδάση αλλά και αμμώδεις, καταγάλανες ακρογιαλιές, πρόκειται για ένα αρκετά μικρό νησάκι, το οποίο εύκολα μπορείτε να γυρίσετε σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, η θέα από τη Χώρα, θα σας κόψει την ανάσα.

 

Διακοπές τον Σεπτέμβριο – Αίγινα

Ένας κοντινός και οικονομικός προορισμός για μία γρήγορη εξόρμηση είναι και η Αίγινα, η οποία μπορεί να μη φημίζεται για τις παραλίες της, εντούτοις σίγουρα θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Από το όμορφο λιμάνι της, εύκολα μπορείτε να πάρετε ένα μικρό καραβάκι και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να βρεθείτε σε μια σειρά από μαγευτικές παραλίες, όπως σε εκείνη που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι της Μονής, με το καταπράσινο δάσος, τα ελάφια και τα παγώνια.

Η Αίγινα ενδείκνυται για φθηνές αλλά πιο κοσμοπολίτικες διακοπές, καθώς προτιμάται από πολλούς και το Σεπτέμβριο, ενώ οι επιλογές σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση είναι πολλές.

Πηγή https://www.ieidiseis.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow