Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου εξόρμηση στο Ελατοχώρι και κοπή βασιλόπιτας

Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου εξόρμηση στο Ελατοχώρι και κοπή βασιλόπιτας

Πιέρια όρη, πανέμορφα βουνά
και τόπος κατοικίας των μουσών.
** Αναχώρηση Παρασκευή 16/2 με προορισμό το Ελατοχώρι, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής και φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού.
** ΣΑΒΒΑΤΟ 17/2
Αρχικά το πρωί μία μαγική διαδρομή με πεζοπορία-ξενάγηση στο μαγευτικό Παλιό Ελατοχώρι και το δάσος των Πιέριων στην πηγή Κεραμίδα !!!
Τόπος εκκίνησης της πεζοπορίας θα είναι το παλιό χωριό το λεγόμενο Χοροστάσι, από εκεί θα ξεκινήσουν για να περιηγηθούν σε ένα μονοπάτι που θα μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, ένα μονοπάτι μέσα σε οξιές βελανιδιές καστανιές που τα έχει όλα, ρυάκια, καταρράκτες, πανέμορφα γεφυράκια.
-Στην συνέχεια επιστρέφουν στο παλιό χωριό όπου θα επισκεφτούν τον ιερό ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που κτίστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας .
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : είναι με ήπιες κλίσεις ανηφορικές και κατηφορικές, χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές δυσκολίες θα έχει διάρκεια 2,5 ώρες περίπου και 5 χιλιόμετρα .
-Δεν θα τελειώσει εδώ όμως η ξενάγηση . Στην συνέχεια θα πάνε οδικώς προς το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου αλλά πριν φτάσουν θα κάνουν στάση για να κάνουμε μια ακόμη υπέροχη διαδρομή .
-Καταρράκτης Σωτήρη-πηγάδι Νικόλα
Ο πανέμορφος καταρράκτης του Σωτήρη, το χαλί των φύλων στο πηγάδι του Νικόλα, η μαγεία του δάσους θα σας συναρπάσει!!!
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: το μήκος της διαδρομής τους θα είναι στα 4χλμ και ο χρόνος περίπου στις 2.30 ώρες. Διαδρομή με πολύ ήπιες κλίσεις.
Στην συνέχεια επίσκεψη στο χιονοδρομικό.
Αργά το απόγευμα θα κόψουν και την Βασιλόπιτα μας
** ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2
Μετά το πρωινό , μία υπέροχη διαδρομή περιμένει στο πανέμορφο χωριό της Άνω Μηλιάς που έχει φορέσει τα χειμωνιάτικα της και περιμένει σε ένα φυσικό περιβάλλον απόλυτα μαγικο.
Θα περπατήσουν στα μονοπάτια των Ευχών και της Αγάπης , μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους!!
Η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος από οξιές - βελανιδιές -καστανιές!!
Θα μάθουν για την πλούσια ιστορία της Άνω Μηλιάς και στο τέλος θα επισκεφτούν το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου θα δούν και τον Σταυρό που έβαλε ο ίδιος.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ : πρόκειται για διαδρομή με ελάχιστη υψομετρική διαφορά, οι οποίες κινούνται σε μονοπάτια κοντά στο χωριό της Άνω Μηλιάς, συνολικής διάρκειας περίπου 3 ωρών και 6 χλμ.
Μετά την πορεία , παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.
** Εξοπλισμός: Μπουφάν αδιάβροχο/αντιανεμικό - Μποτάκια ορειβατικά - Μπατόν - Γκέτες (χιόνι) - Γάντια - Σκούφος - Γυαλιά - Νερό - Σνακ - Προσωπικό φαρμακείο.
Πληροφορίες: 6989508056 Γιώργος
** Η χρήση της μάσκας μέσα στο πούλμαν είναι προαιρετική.
** Η διαδρομή πραγματοποιείται με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ακολουθώντας τις οδηγίες των οδηγών-συνοδών της ομάδας.
01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow