4 παράξενοι τρόποι που το κρύο επηρεάζει την ψυχολογία σου

4 παράξενοι τρόποι που το κρύο επηρεάζει την ψυχολογία σου

Η απότομη αλλαγή του καιρού και το κρύο

μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σου και να αρρωστήσεις. Οκ, γνωστό. Ωστόσο, τον χειμώνα, το κρύο μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία σου, επηρεάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και τελικά συμπεριφέρεσαι.

Αν σκεφτεί κανείς και μόνο ότι στερούμαστε το ηλιακό φως τέτοια εποχή, άρα και τη βιταμίνη D, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή σεροτονίνης του εγκεφάλου, άρα και για την καλή ψυχολογία, είναι επόμενο να επηρεάζεται και η διάθεσή σου. Ωστόσο, πέρα από το αίσθημα θλίψης που προκαλεί, με ποιον άλλον παράξενο τρόπο μπορεί το κρύο να  σε επηρεάζει;

Προτιμάς να φοράς κόκκινα ρούχα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι γυναίκες όταν έχουν ωορρηξία τείνουν να φοράνε περισσότερο ροζ και κόκκινα ρούχα. Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση για το γεγονός, κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα χρώματα δείχνουν έντονο sex appeal. Το καλοκαίρι, μία γυναίκα μπορεί να αισθάνεται ότι έχει περισσότερες επιλογές να ντυθεί πιο «σέξι» σε σχέση με τον χειμώνα.

Βλέπεις ρομαντικές ταινίες

Κάποιες από εμάς έχουμε συνδέσει ήδη τον χειμώνα με το χουχούλιασμα, τη ζεστή σοκολάτα και μια ρομαντική ταινία να παίζει. Ωστόσο, από που προκύπτει αυτή η τάση; Από ό,τι φαίνεται, όταν το σώμα σου αισθάνεται κρύο, τότε αυξάνεται και η ανάγκη για συναισθηματική ζεστασιά. 

Έχεις καινούργιες ιδέες

Όταν βρίσκεσαι σε ένα ζεστό δωμάτιο ή πίνεις ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ, τότε αυτόματα ξυπνάς μία πιο καλλιτεχνική, δημιουργική και δοτική πλευρά σου. Μπορεί δηλαδή να ζωγραφίσεις πιο εύκολα και να οργανώσεις καλύτερα τον χώρο σου. Όταν όμως αισθάνεσαι κρύο, τότε έχεις πιο «ζωηρό» πνεύμα. Μπορείς να σκεφτείς πιο εύκολα μια νέα ιδέα, όπως π.χ το να βρεις το όνομα ενός brand ή να βρεις μία καλή ιδέα για να πάρεις δώρο σε κάποιον.

Το κρύο επηρεάζει τα επίπεδα εμπιστοσύνης σου

Σε ένα πείραμα που εξέτασαν το «δίλημμα του φυλακισμένου», έβαλαν τους συμμετέχοντες ανά δυάδες σε μια «φανταστική» φυλακή. Στη συνέχεια τους είπαν, ότι οι Αρχές δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να καταδικάσουν κάποιον από τους 2, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013.

Στην πορεία φάνηκε ότι, οι συμμετέχονττες που κρατούσαν ένα ζεστό αντικείμενο συνεργάστηκαν καλύτερα, σε αντίθεση με εκείνους που κρατούσαν μία παγοκύστη, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι είναι πιθανό η σωματική ζεστασιά, να αυξάνει την διαπροσωπική εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους.

πηγή https://www.ladylike.gr

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow