Η πόλη υποδέχεται το 1ο VOICE CAMP με πολλές προσδοκίες

Η πόλη υποδέχεται το 1ο VOICE CAMP με πολλές προσδοκίες

Στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Πρόκειται για μία νέα σημαντική θεματική ενότητα, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, προβάλλοντας τον δήμο Ήλιδας σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα υπάρχουν συμμετοχές από όλο τον κόσμο (Γερμανία Κύπρο Κόσοβο Ισπανία και ΗΠΑ) και θα διδάξουν γνωστοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες.

Το 1ο VOICE CAMP θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ήλιδας από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου και στον ίδιο χώρο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Βασίλης Καψής, ο τενόρος-λυρικός καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Δημήτρης Πακσόγλου, η σοπράνο Μαρία Κατριβέση και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘ΕΛΙΣΣΑ’ Αντώνης Ξυλόκοτας.

Τόπος πολιτιστικού προορισμού

«Η στρατηγική μας είναι να δημιουργούμε εκδηλώσεις και παραγωγές στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας, να συμμετέχουν εγνωσμένοι καλλιτέχνες αξίας και δράσεις βιωματικού χαρακτήρα» ανέφερε ο κ. Καψής και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να γίνει η Αμαλιάδα τόπος πολιτιστικού προορισμού».

Από την πλευρά του ο κ. Πακσόγλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συγκεκριμένη δράση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε σε αυτό το στολίδι (σημ. Δημοτικό Θέατρο), όπου το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ζήσει κάτι που ζουν μόνο κάτοικοι του εξωτερικού, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας τον δήμο Ήλιδας» ανέφερε.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το είδος να βοηθηθούν και πρέπει να σημειώσουμε ότι το VOICE CAMP απευθύνεται σε οποιοδήποτε είδος μουσικής μπορεί να ασχολείται κάποιος, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε μαθητή να αναπροσδιορίσει και να δουλέψει την φωνή, το σώμα και την ψυχή του. Εύχομαι να είναι ένα κίνητρο να ασχοληθούν και άλλοι άνθρωποι» είπε η κα Κατριβέση.

Την ευχή να γίνει θεσμός η δράση, εξέφρασε ο κ. Ξυλόκοτας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η οικογένεια του Συλλόγου βοηθά έμπρακτα τέτοιες δράσεις. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι από το εξωτερικό θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας και εύχομαι να γίνει θεσμός».

Και συναυλία!

Κάποια μαθήματα θα είναι ελεύθερα και για το κοινό, ενώ τα αποτελέσματα της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν όλοι, εν είδει συναυλίας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως είπαν ο κ. Πακσόγλου και η κα Κατριβέση, στόχος είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, γιατί μόνο έτσι ο εκπαιδευόμενος μπορεί να διαμορφώσει σωστή άποψη για αυτό που θέλει να ακολουθήσει στη μουσική.

Το Voice Camp προσφέρει στους τραγουδιστές όπερας/μιούζικαλ/ποπ/παραδοσιακούς τραγουδιστές μια μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τους φωνητικούς, μουσικούς και συναισθηματικούς τους ορίζοντες.

Η ομάδα των διάσημων δασκάλων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πτυχών που είναι απαραίτητες για όποιον θέλει να συνδεθεί με τα βασικά μουσικά και προσωπικά του ταλέντα.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες

Τα μαθήματα θα γίνουν από τους:

Susanne Winter: Τραγουδίστρια και δημιουργός της μεθόδου Appoggio.

Mathea Stern: θεραπεύτρια σωματικής ψυχοθεραπείας.

Μίλτος Λογιάδης, Μαέστρος, Καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αθανασία Κυριακίδου, μαέστρος χορωδίας.

Μαρία Κατριβέση λυρική τραγουδίστρια- ηθοποιός.

Δημήτρης Πακσόγλου λυρικός τραγουδιστής-σκηνοθέτης

Μανώλης Παπασιφάκης πιανίστας  repetiteur, αρχιμουσικός.

Ηλίας Ησαΐας πιανίστας.

 

πηγή https://www.iliakanea.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow