“Το Τελευταίο Βαλς” για τον Π.Ι. Τσαϊκόφσκι

“Το Τελευταίο Βαλς” για τον Π.Ι. Τσαϊκόφσκι

Η Θ.Ο Βαρθολομιού ετοιμάζει μια σπουδαία

μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για τμε κεντρικό ήρωα τον κορυφαίο Ρώσο μουσικοσυνθέτη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με μια παράσταση που θα μαγέψει την.. όραση και την ακοή, ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή τη φετινή θεατρική σεζόν, η Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού που θα παρουσιάσει «“Το Τελευταίο Βαλς” για τον Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, βάζοντας για μια ακόμα φορά ψηλά τον πήχη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου στο Κουρβισάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης και θα παιχτεί ως και τις 17 του μήνα και σίγουρα θα προσελκύσει όχι μόνο τους θεατρόφιλους αλλά και τους μουσικόφιλους της Ηλείας. Η Θ.Ο Βαρθολομιού που πέρυσι κέρδισε τις εντυπώσεις σκορπίζοντας γέλιο μέχρι δακρύων με την παράσταση «Οι φόνισσες … της Παπαδιαμάντη», αλλάζει ρότα την φετινή θεατρική σεζόν.
Την σκηνοθεσία αλλά και τα κείμενα της παράστασης που είναι πρωτότυπα και όχι διασκευή υπάρχοντος θεατρικού έργου, υπογράφει ο Δημήτρης Ρηγάτος , όπου τα ιστορικά γεγονότα συναντούν τη μυθοπλασία, μεταφέροντας το κοινό στον 19ο αιώνα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην ζωή του Τσαϊκόφσκι.

Κεντρικός ήρωας της παράστασης, είναι ο Πιότρ Τσαϊκόφσκι, ο κορυφαίος Ρώσος συνθέτης της ρομαντικής εποχής, που έγραψε μουσική σε ένα μεγάλο φάσμα ειδών, συμπεριλαμβανομένων συμφωνίας, όπερας, μπαλέτου, οργανικής μουσικής, μουσικής δωματίου και τραγουδιού. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή ορχηστρικά και θεατρικά μουσικά έργα στο σύγχρονο κλασικό ρεπερτόριο, όπως τα μπαλέτα Η λίμνη των κύκνων, Η Ωραία Κοιμωμένη και Ο Καρυοθραύστης κ.α αριστουργήματα του σύγχρονου κλασικού ρεπερτορίου και των μπαλέτων. Στην θεατρική παράστασης της Θ.Ο Βαρθολομιού, τον Τσαϊκόφσκι ως κεντρικό ήρωα θα τον δούμε ως παιδί, έφηβο και ενήλικα , ενώ το «τελευταίο βαλς» σχετίζεται με την επιθυμία της παιδαγωγού του να γράψει για εκείνη ένα ωραίο βαλς.

Η Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού υπό την καθοδήγηση του έμπειρου θεατράνθρωπου Λάζαρου Κυπριώτη, έχει ξεκινήσει εντατικές πρόβες για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις της παράστασης, στο Πολιτιστικό κέντρο Βαρθολομιού που ανακαινίστηκε πέρυσι με την ομάδα να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό.

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν έργα του Π. Τσαϊκόφσκι, ενώ οι χορευτές της σχολής χορού θα χορέψουν πάνω στις συνθέσεις του Ρώσου καλλιτέχνη. Την χορευτική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει ο χορογράφος και ιδιοκτήτης της σχολής χορού Step Up Γιώργος Δέρβος.

πηγή https://proini.news/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow