«Θεέ μου τι σου κάναμε;»

«Θεέ μου τι σου κάναμε;»

Νέο έργο από την Θ.Ο «Παρεμβάσεις»

δήμου Ήλιδας με την θεατρική μεταφορά – διασκευή από τον Λάκη Λαζόπουλο της ομώνυμης κινηματογραφικής κωμωδίας σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μπουσδούκου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με μια παράσταση- έκπληξη, ετοιμάζεται να ανέβει στο σανίδι, η Θεατρική Ομάδα «Παρεμβάσεις» των Εθελοντών Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Αμαλιάδας με το έργο «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ???!!!» (“Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu”), που αποτελεί θεατρική μεταφορά και διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου από την ομώνυμη κινηματογραφική κωμωδία του Φιλίπ Ντε Σοβερόν! Την παράσταση σκηνοθετεί για μια ακόμα φορά ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος , ενώ οι πρόβες της θεατρικής ομάδας είναι εντατικές, βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία και μένει το άνοιγμα της αυλαίας!

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευφυή και εύστοχη αντιρατσιστική κωμωδία σε μια εξαιρετική θεατρική και σκηνική ανάγνωση από τον Λάκη Λαζόπουλο που τονίζει τον αυτοσαρκασμό της, μια εύστοχη κριτική απέναντι στον συγκαλυμμένο ρατσισμό της καθημερινότητας με τον «παλιό καλό τρόπο» των λαϊκών ταινιών του ’60, όπου ο μέσος άνθρωπος ταυτιζόταν με τους ήρωες, καθώς ήταν πράγματι ένας από αυτούς. Μάλιστα όταν η παράσταση παίχτηκε στην Αθήνα το 2014 είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος ανάθεσε μάλιστα κάποιους από τους ρόλους του έργου σε αλλοδαπούς μη επαγγελματίες ηθοποιούς, ένα μεγάλο ρίσκο που όμως πέτυχε το στόχο του. Να αγγίξει μέσα από μια χιουμοριστική διάθεση και με πολύ έξυπνο τρόπο, το ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας και της ανάγκης συμβίωσης με τον άλλο.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας «Παρεμβάσεις» κ. Αλέξανδρος Μπουσδούκος που εδώ και 14 περίπου χρόνια σκηνοθετεί όλες τις παραστάσεις της ομάδας και της Πειραματικής σκηνής, έχοντας παρουσιάσει υπέροχες ως τώρα δουλειές, έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό έμψυχο «υλικό», μια εξαιρετική θεατρική ομάδα, καθώς και ένα πολύ δυνατό κείμενο και όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε. Σύντομα όπως ανέφερε και ο ίδιος, θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση.

Ημέρες παραστάσεων: Από Παρασκευή 23/02/2024 ως και Κυριακή 03/03/2024 (εκτός Τρίτης 27/02/2024) στον Πολυχώρο (Δημοτικό Θέατρο) Αμαλιάδας του Δήμου Ηλιδας.

πηγή https://proini.news

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow