Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε… αποκριάτικους ρυθμούς!

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε… αποκριάτικους ρυθμούς!

Καρναβαλικές εκδηλώσεις παντού

Γεμάτο καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και η Καθαρά Δευτέρα, στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Ο Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι έχουν προετοιμάσει αποκριάτικα δρώμενα και παρελάσεις σε κάθε περιοχή και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν με κέφι, χαρά και καρναβαλική διάθεση!

48ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι

Σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 19:00, θα γίνει η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά, συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών. Στη συνέχεια ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, που έχει και την διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, θα παρουσιάσει αποκριάτικα παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 18:30, χοροί latin θα «πλημμυρίσουν» την πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου, ξεκινά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ενώ στις 16:00 θα έχουμε παιδική καρναβαλούπολη στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου θα έχουμε το παραδοσιακό Αντάμωμα των Γενίτσαρων με την συμμετοχή Γκοτσαριών Λεχαινών-Μυρσίνης.

Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου θα έχουμε νέο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Η μεγάλη παρέλαση του 48ου Λεχαινίτικου Καρναβαλιού ξεκινά την Κυριακή στις 15:00. Το Καρναβάλι των Λεχαινών αποτελεί παράδοση ετών και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την ευρύτερη περιοχή με τα πάντα πρωτότυπα και σατιρικά άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών που σκορπίζουν το κέφι σε όλη την πόλη. Παρουσιαστής του φετινού Λεχαινίτικου Καρναβαλιού είναι ο μοναδικός Γιάννης Ζουγανέλης!

Αμέσως μετά την παρέλαση ο Γιάννης Ζουγανέλης με τους μουσικούς του θα παρουσιάσει τραγούδια και σκετς σε συνεργασία με τον κόσμο, σε ένα ιδιαίτερο σόου αλληλεπίδρασης στην πλατεία Αγίου Δημητρίου!

dimos andr kanavalikes ekd 8

 3η Ποδαράτη Βάρδας

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας η 3η Ποδαράτη Παρέλαση Βάρδας με διάθεση για πολύ χορό, κέφι και εκπλήξεις! Σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Βάρδας. Μετά το πέρας της ποδαράτης θα μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις στο κέντρο της πόλης!

9η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας

Η 9η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας θα είναι φέτος ακόμα πιο πλούσια! Ξεκινώντας στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία της πόλης!

dimos andr kanavalikes ekd 3

Την Παρασκευή στις 19:00 αναβιώνει το έθιμο της Μπούλας με ραντεβού στην αίθουσα της Νυχτερινής Ποδαράτης για να ξεκινήσουμε την πορεία μας σε κάθε γειτονιά από άκρη σε άκρη της Ανδραβίδας!

dimos andr kanavalikes ekd 4

Το Σάββατο 16 Μαρτίου έρχεται η ώρα του ξεφαντώματος! Στις 19:00 η μεγάλη παρέλαση με παρουσιαστή τον Νίκο Ράπτη, τον DJ Tasos Gavriliadis στη μουσική και μαζί τους την Νίκη Μπουτζαρέλη!

dimos andr kanavalikes ekd 2

Το κέφι θα κορυφωθεί με το μεγάλο καρναβαλικό πάρτι στο Vampra στις 22:30.

dimos andr kanavalikes ekd 5

Καρναβάλι στη Μυρσίνη

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί το Αντάμωμα των Γενίτσαρων στο κέντρο της αγοράς. Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου ξεφαντώνουμε στο Καρναβάλι της Μυρσίνης!

dimos andr kanavalikes ekd 9

Καρναβάλι στο Νεοχώρι

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα έχουμε καρναβαλικό ξεφάντωμα στο Νεοχώρι. Μετά το πέρας της ποδαράτης θα υπάρχουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και σοκολατοπολεμος!

Καρναβάλι στην Κάτω Παναγιά

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση στην Κάτω Παναγιά, ενώ στις 21:00 το βράδυ ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο κέντρο Semeli.

 dimos andr kanavalikes ekd 7

Καστρινό Καρναβάλι

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο κλείνουν την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου με το παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι, στο Κάστρο. Με εκδηλώσεις για τα Κούλουμα από τις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι! Παρουσιαστής του Καστρινού Καρναβαλιού ο μοναδικός Tonis Sfinos!

dimos andr kanavalikes ekd 6

(Δελτίο Τύπου)



01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow