Παιδικός διαγωνισμός λογοτεχνίας – ζωγραφικής “Τάκης Σινόπουλος”

Παιδικός διαγωνισμός λογοτεχνίας – ζωγραφικής “Τάκης Σινόπουλος”

«Επί της αλός πολιτιστικός σύλλογος Επιταλίου»

2024 έτος Τάκη Σινόπουλου για την γενέτειρά του – Ξεκινά η υποβολή των έργων

Ο πολιτιστικός σύλλογος Επιταλίου «Επί της αλός» στο πλαίσιο των δράσεών του «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» προκηρύσσει διαγωνισμό λογοτεχνίας και ζωγραφικής με τίτλο «Τάκης Σινόπουλος» για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στα παιδιά, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους μέσω της τέχνης και της λογοτεχνίας.

Προσδοκία είναι να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ανάγνωσης στις μικρές ηλικίες, ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη του βιβλίου, όπως η έξαψη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου και των γνώσεων.

Ο Σύλλογος καλεί τους γονείς, κηδεμόνες και δασκάλους, καθηγητές να αγκαλιάσουν τη δράση αυτή και να συμβάλλουν στην πραγματοποίησή της.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν οι:

Κατερίνα Παρασκευοπούλου (φιλόλογος, ειδική γραμματέας του Συνδέσμου φιλολόγων Πύργου, Ολυμπίας και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου), Χρήστος Κωνσταντόπουλος (πρόεδρος της Δ.Ε. του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας), Ελένη Κουνέλη (διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου), Γεωργία Διονυσίου (Εικαστικός, εκπαιδευτικός), Ρόη Βελισσάρη (αντιπρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Επιταλίου “Επί της αλός”).

Κανόνες διαγωνισμού:

1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και Α΄, Β΄, Γ΄ γυμνασίου.

2. Τα παιδιά της Δ’, Ε’, ΣΤ’ δημοτικού θα διαγωνιστούν στην ζωγραφική με θέμα στίχο της επιλογής τους από την ποίηση του Τάκη Σινόπουλου. Οι διαστάσεις του έργου θα πρέπει να είναι 35Χ50(Α3) ή 50Χ70 σε χαρτί ακουαρέλα ή χαρτί σχεδίου. Τα υλικά μπορούν να είναι μολύβι, μαρκαδόρος, ακρυλικά, τέμπερα, νερομπογιές. Στο πίσω μέρος του χαρτιού πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η τάξη και το σχολείο του παιδιού.

3. Τα παιδιά του Γυμνασίου θα διαγωνιστούν στην ποίηση σε έμμετρο ή ελεύθερο στίχο ή εναλλακτικά σε πεζό κείμενο με θέμα της αρεσκείας τους. Η έκταση του ποιήματος να μην ξεπερνά τους 30 στίχους και του πεζού κειμένου να μην ξεπερνά τις 500 λέξεις.

Όροι συμμετοχής:

1. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά τάξεων εκτός των προαναφερομένων.

2. Για την συμμετοχή κάθε μαθητή απαιτείται έγγραφη ή ηλεκτρονική συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα (υπεύθυνη δήλωση, e-gov.gr). Στην ίδια δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο μαθητής λάβει διάκριση μπορούν να κοινοποιηθούν τα στοιχεία του. (Βλέπε υπόδειγμα εδώ).

https://docs.google.com/…/1srT9pEUZKLEa2KKzK2dL…/edit…

3. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν πριν την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού. Για την παράδοση των έργων να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6979324395 (Ράνια Τζαβάρα πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Επί της αλός»).

Διάρκεια διαγωνισμού:

Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από τις 10 Απριλίου 2024 έως τις 20 Μαΐου 2024.

Βραβεία διαγωνισμού:

Στους νικητές θα δοθούν βιβλία του Τάκη Σινόπουλου και δωροεπιταγές από τα βιβλιοπωλεία χορηγούς του διαγωνισμού: Βιβλιοπωλείο Κορκολής, Βιβλιοπωλείο Lexis, Βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο Παναγόπουλος Γεώργιος

paidikos diagonismos logotexnias poster 724x1024 optimized

πηγή https://proini.news

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow