«Άνοιγμα» στην τοπική κοινωνία με «φάρο» τον πολιτισμό. Συναυλία της Φ. Βελεσιώτου στον Πύργο

«Άνοιγμα» στην τοπική κοινωνία με «φάρο» τον πολιτισμό. Συναυλία της Φ. Βελεσιώτου στον Πύργο

«Με την εκδήλωση της Παρασκευής,

εγκαινιάζουμε μια σειρά από δράσεις –κυρίως πολιτιστικές- που θα κάνουμε από κοινού, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, με σκοπό να γίνει ένα άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία του Πύργου και γενικότερα του νομού Ηλείας.»

Με τα παραπάνω λόγια αναφέρθηκε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Στέλλα Αναστασίου, στην συναυλία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Φωτεινής Βελεσιώτου, η οποία θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου στον Ακροβάτη, στην Κεντρική Πλατεία Πύργου – Σάκη Καράγιωργα.

 

Πρόκειται για μια κοινή πολιτιστική δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και της ΕΛΜΕ Ηλείας, η οποία έχει αγκαλιαστεί θερμά από την τοπική κοινωνία, καθώς ήδη σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» οι προσκλήσεις έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Όπως επισήμανε η κα Αναστασίου, η ξεχωριστή αυτή συναυλία, διοργανώθηκε με κόπο και μεράκι, με την προοπτική οι εκπαιδευτικοί να έρθουν πιο κοντά στους γονείς, στους μαθητές και στους πολίτες της Ηλείας. «Τα σωματεία εργαζομένων, εκτός από τη συνδικαλιστική τους δράση θεωρούμε ότι είναι σωστό, να πραγματοποιούν και άλλες ενέργειες, έτσι ώστε να φέρουν πιο κοντά όλους όσοι βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Για την εκδήλωση της Παρασκευής μίλησε στην εφ. «Πατρίς» και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας, Μένια Παπουτσή, η οποία δήλωσε ότι «η πολιτιστική δράση αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη μιας ζωντανής κοινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και η ΕΛΜΕ Ηλείας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τόνωση της πολιτιστικής ζωής του Πύργου και των γύρω περιοχών . Καλωσορίζουμε στην πόλη μας την Φωτεινή Βελεσιώτου, μια αγαπημένη τραγουδίστρια που ξεχωρίζει για την αμεσότητά της και τη μοναδική χροιά της φωνής της . Μαζί της θα τραγουδήσουμε και θα ταξιδέψουμε στα μονοπάτια του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. Ανάμεσα στα τραγούδια από τη δισκογραφία της και τα γνωστά τραγούδια όπως ‘’Μέλισσες’’ και ‘’Διόδια’’, η υπόσχεση μιας αναδρομής στο παρελθόν προσφέρει ένα πλούσιο μουσικό ταξίδι γεμάτο νοσταλγία και συναισθήματα.

Ωστόσο η προσκεκλημένη μας, Φωτεινή Βελεσιώτου, όχι μόνο είναι γνωστή ως λαϊκή τραγουδίστρια αλλά και ως εκπαιδευτικός, η οποία είναι ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη για τις σημερινές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύγχρονο Δημόσιο Σχολείο. Η παρουσία της σε αυτήν την εκδήλωση αποτελεί έναν τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την εκπαιδευτική κοινότητα και να δώσει έμπνευση και κουράγιο στους συναδέλφους της. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια μοναδική εμπειρία μουσικής και πολιτισμού στον φιλόξενο χώρο του ‘’ΑΚΡΟΒΑΤΗ’’ στην κεντρική πλατεία του Πύργου».

Σχετικά με την συναυλία

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει με την αμεσότητα και τη μοναδική χροιά της, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια του παλιού καλού λαϊκού τραγουδιού με αποσκευή μας βιώματα και συναισθήματα που μας συνοδεύουν διαχρονικά.

Εκτός από τις “Μέλισσες”, τα “Διόδια” και κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία της, η Φωτεινή θα κάνει μια συναρπαστική αναδρομή στο παρελθόν. Μαζί της θα ανταμώσουμε με μελωδίες που σφράγισαν ολόκληρες εποχές και στίχους ανεξίτηλους που φώλιασαν στις ψυχές μας. Ελάτε να βάλουμε μαζί το “Βινύλιο Λαϊκά” και να περάσουμε μια βραδιά με συγκίνηση, αγάπη, μοίρασμα, χορό και τραγούδι!

Παίζουν: Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Πιάνο – ακορντεόν, Ορέστης Κολέτσος: μπουζούκι, Νίκος Ζουρνής: κιθάρα

Είσοδος: 10 ευρώ

Πηγή https://www.patrisnews.com

 

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow