www.thewebradio.gr τον ακούς και το διαβάζεις

Αρχική / Στο 1ο Φεστιβάλ Μονόπρακτων η Θεατρική Ομάδα «Ερασιτέχνες»

Στο 1ο Φεστιβάλ Μονόπρακτων η Θεατρική Ομάδα «Ερασιτέχνες»

Φιλιατρά 28-29-30 Αυγούστου 2020 

Συνάντηση θεατρικών ομάδων θα γίνει στα Φιλιατρά το τριήμερο που ξεκινά σήμερα και από αυτή τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Θεατρική Ομάδα «Ερασιτέχνες» του Χάρη Κότσιφα.

Η ψυχή της Ομάδας  Χάρης Κότσιφας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες για όλους, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο καθένας. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα μας δεν παρουσίασε, όπως από την άνοιξη σας είχαμε ενημερώσει, τις δραστηριότητες του Θεατρικού εργαστηρίου των μικρών μας, ούτε και την παράσταση του τμήματος ενηλίκων.

Θεωρούμε όμως πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να «ζούμε». Για όλους εμάς το θέατρο μας κρατάει «ζωντανούς». Μπορεί για μεγάλο διάστημα να χαθήκαμε, αλλά μας έλειπε η « σκηνή», μας έλειπε η παρέα, μας λείπατε και σεις.

Κάθε σκέψη που κάναμε όλο αυτό το διάστημα, την αφήναμε πίσω γιατί δεν θέλαμε να βάλουμε κανένα σε κίνδυνο. Δειλά δειλά μετά την καραντίνα κάναμε κάποιες συναντήσεις. Ανταλλάξαμε ιδέες και αποφασίσαμε να αναζητήσουμε έργο για τον Χειμώνα, εφ όσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε τη ζωή μας και το θέατρο δίνει χαρά σε μας και σε σας. Μας κάνει να ξεφεύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα. Διαβάσαμε έργα και καταλήξαμε στο επόμενο έργο από την ομάδα ενηλίκων. Αγοράσαμε τα δικαιώματα από τον συγγραφέα του έργου και σε λίγες μέρες ξεκινάμε. Το έργο θα το ανακοινώσουμε με την έναρξη των προβών μας.

Δεν μπορούσαμε όμως να μην κάνουμε κάτι για να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας.

Πριν ενάμιση μήνα το Τριφυλιακό Θέατρο από τα Φιλιατρά μας έκανε την τιμή να μας καλέσει σε μια συνάντηση θεατρικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα για ένα τριήμερο, όπου όλοι εμείς οι ερασιτέχνες, που με μόνο σκοπό την αγάπη μας προσπαθούμε να προσφέρουμε στον πολιτισμό, θα συζητήσουμε για την πορεία των ερασιτεχνικών σχημάτων θεάτρου.

9 θεατρικές ομάδες

Στα πλαίσια αυτού του τριημέρου η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει ένα μικρό θεατρικό μονόπρακτο. Έτσι σ αυτό το τριήμερο θα απολαύσουμε τη δουλειά 9 θεατρικών ομάδων της χώρας, θα βρεθούμε με φίλους ερασιτέχνες που και αυτοί προσφέρουν αφιλοκερδώς στην τέχνη, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα γνωριστούμε.

Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διασκευάσαμε το έργο της Μαρίας Κίτρα « ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ε(Ρ)ΠΟΝΤΑΙ. Θα παρουσιάσουμε μόνο 40 λεπτά από όλο το έργο, που πολύ σύντομα, θέλουμε να πιστεύουμε, θα βρούμε τρόπο να το παρουσιάσουμε και στην περιοχή μας για να ξεκινήσουμε όλοι το φθινόπωρο με πολύ γέλιο.

Τέσσερις γυναίκες

Το έργο αυτό αποδίδουν υπέροχα 4 Γυναίκες από την ομάδα μας. Η Αργυρώ Αντωνοπούλου, η Γιάννα Γούναρη, η Ελένη Σκορδίλη και η Χαρά Μπέκιου. 4 διαφορετικοί χαρακτήρες γυναικών που παρά τις διαφορές συνυπάρχουν με αγάπη. Τραγουδά Ζωντανά στη σκηνή ο Μάκης Λούντζης, που χρωματίζει μελωδικά με τα τραγούδια του και την κιθάρα του αρκετές σκηνές του έργου.

Το Τ.Ε.Θ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των θεατών. Οι παραστάσεις θα δοθούν σε εξωτερικό χώρο και θα παίξουν 5 ομάδες την Παρασκευή και 4 ομάδες το Σάββατο. Η ομάδα μας παίζει το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Τιμητικά στο τέλος θα παρουσιάσει ένα μονόπρακτο ο αγαπημένος σε όλους μας ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος.

πηγή https://www.patrisnews.com/

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee