την άκουσες με τα 4 … thewebradio.gr 

Αρχική / Τα τρόφιμα που κάνουν το παιδί εξυπνότερο!

Τα τρόφιμα που κάνουν το παιδί εξυπνότερο!

Αμερικανοί επιστήμονες διερεύνησαν σε βάθος τις επιδράσεις της κατανάλωσης φρούτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη μετέπειτα γνωστική ικανότητα των παιδιών και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τρόφιμα πολύτιμα για την ανάπτυξη του μυαλού του βρέφους

Μια μελέτη του 2016 είχε αναδείξει τη σύνδεση ανάμεσα στη βελτίωση της γνωστικής ικανότητας στα μωρά και την κατανάλωση περισσότερων φρούτων από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τώρα, λοιπόν, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Alberta πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα αυτά και να διερευνήσουν πόσο ισχυρός είναι ο συσχετισμός.

«Η έρευνά μας παρακολούθησε τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοόρτης CHILD, η οποία είχε δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων από τις εγκυμονούσες επηρεάζει τα ποσοστά γνωστικής ικανότητας των βρεφών έως και ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους. Ωστόσο, αν και τα ευρήματα αυτά ήταν εντυπωσιακά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι η κατανάλωση φρούτων ήταν αυτή που προκαλούσε τις βελτιώσεις στη γνωστική ικανότητα των βρεφών, παρά οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας», ανέφερε η Claire Scavuzzo, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ψυχολογίας.

Προκειμένου, λοιπόν, να προσδιορίσουν αν τα φρούτα ήταν πράγματι ο παράγοντας που επηρέαζε τη γνωστική ικανότητα των βρεφών, οι ερευνητές ξεκίνησαν την παρούσα μελέτη με στόχο να επαναλάβουν τις επιδράσεις σε ένα πειραματικό θηλαστικό μοντέλο.

«Τα ευρήματα μας επανέλαβαν αυτό που βρέθηκε σε ανθρώπους και φρουτόμυγες. Με έναν ελεγχόμενο, απομονωμένο τρόπο, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε το ρόλο της προγεννητικής έκθεσης σε φρούτα στη γνωστική ανάπτυξη των νεογέννητων. Θεωρούμε το εύρημα αυτό μια πολύτιμη πληροφορία για τις έγκυες γυναίκες, καθώς συνιστά μια μη φαρμακευτική, διατροφική παρέμβαση για την ώθηση της εγκεφαλικής ανάπτυξης του βρέφους», συμπληρώνει η Δρ. Scavuzzo.

Διαβάστε περισσότερο εδώ: ygeiamou.gr

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee