Ελληνικό Αρκαδίας: Ενας προορισμός για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Ελληνικό Αρκαδίας: Ενας προορισμός για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Μουλάτσι,
οπότε και πήρε το σημερινό του όνομα «Ελληνικό» από το τοπωνύμιο που υπάρχει στα βόρεια του χωριού.
 

Δίπατα αρχοντικά, νωχελικά καφεδάκια, λιτά σπίτια, ταβερνάκια που συνοδεύουν τις τοπικές νοστιμιές τους με καζανιστό τσίπουρο. Τα βρήκαμε όλα, σε ένα πανέμορφο χωριό ό,τι πρέπει για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου.

O λόγος για το Ελληνικό της Αρκαδίας, ένα καθαρό και περιποιημένο χωριό σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές της Ρόζενας, σε υψόμετρο 680 μέτρων. Περιβάλλεται από ένα παρθένο ορεινό περιβάλλον με βαθιές χαράδρες και φουσκωμένα ποτάμια, ενώ ατενίζει μια μοναδική θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον ποταμό Λούσιο, στις παρυφές της Αρχαίας Γορτυνίας.

Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Μουλάτσι, οπότε και πήρε το σημερινό του όνομα «Ελληνικό» από το τοπωνύμιο που υπάρχει στα βόρεια του χωριού.

Έχει περίπου 250 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τα τελευταία χρόνια, κάποιοι από αυτούς, με τον τουρισμό.

Στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να επιδοθείτε σε πεζοπορία, σε εξερεύνηση των δασικών λαβύρινθων του όρους Μαινάλου με 4×4 αυτοκίνητο, να κάνετε αναρρίχηση ή rafting.

Πώς θα φτάσετε στο Ελληνικό Αρκαδίας

Στο Ελληνικό, μπορείτε να πάτε ακολουθώντας την διαδρομή Καλαμάτας – Μεγαλόπολης – Καρύταινας – Μαινάλου είτε μέσω Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας.

Βρίσκεται στον οδικό άξονα Στεμνίτσας – Καρύταινας σε ελάχιστη απόσταση (8 χλμ.) από την Στεμνίτσα.

Πριν φύγετε από το Ελληνικό Αρκαδίας, μην ξεχάσετε

Να δοκιμάσεις την τοπική γαστρονομία και συνταγές που φημίζονται στην περιοχή. Αλλωστε Αρκαδία και καλό φαγητό πάνε πάντα μαζί. Από τη φάρμα και το κυνήγι, κατευθείαν στο πιάτο σας μέσα από υπέροχες σπιτικές συνταγές που μοσχοβολούν παράδοση και βουνίσιο αέρα.

Πηγή: bovary.gr


Τελευταία νέα

zuca

top20 01

 
© 2023 TheWebRadio.gr