Τα ζεστά ροφήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να δροσιστείτε το καλοκαίρι - Αυτός είναι ο λόγος

Τα ζεστά ροφήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να δροσιστείτε το καλοκαίρι - Αυτός είναι ο λόγος

Η ιδέα των ζεστών ροφημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες

βρίσκεται εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Αν έχετε επισκεφθεί κάποια χώρα της Ανατολής σίγουρα γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι εκεί πίνουν καυτό τσάι ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Για κάποιον που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα υπό το πρίσμα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής οι Δυτικοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Πίνουν παγωμένα υγρά κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

 
 

Το 2012 ο καθηγητής Ollie Jay δημοσίευσε το πρώτο κομμάτι μιας μεγάλης έρευνας, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος το καλοκαίρι μπορεί να μειώσει την ποσότητα θερμότητας που αποθηκεύεται στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης ο καθηγητής ζήτησε από εθελοντές να κάνουν ποδήλατο σε χαμηλή ένταση, για περίπου 75 λεπτά με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι στους 24 βαθμούς Κελσίου και τη σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα στο 23%. Ύστερα χώρισε τους εθελοντές σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες και τους κάλεσε να καταναλώσουν νερό του οποίου η θερμοκρασία ήταν στους 1.5 βαθμούς Κελσίου, στους 10 βαθμούς Κελσίου, στους 37 βαθμούς Κελσίου και στους 50 αντίστοιχα.

 

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μετά την άσκηση η συνολική αποθήκευση θερμότητας στο σώμα ήταν στην πραγματικότητα χαμηλότερη γι’ αυτούς που είχαν καταναλώσει το πιο ζεστό νερό συγκριτικά με εκείνους και εκείνες που είχαν καταναλώσει νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

 

Μια εξήγηση για τα παραπάνω ευρήματα φέρεται να σχετίζεται άμεσα με τη διαδικασία της εφίδρωσης. Ο ιδρώτας αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος. Η κατανάλωση καυτών ροφημάτων φαίνεται πως αυξάνει και την παραγωγή ιδρώτα επιτρέποντάς μας τελικά να αισθανόμαστε πιο δροσεροί ακόμα και τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

πηγή https://www.neolaia.gr/


Τελευταία νέα

top20 01

 
© 2023 TheWebRadio.gr