«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…»

    «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…»

    Στην Κ. Παναγιά Κυλλήνης το εξαιρετικό αφιέρωμα της ομάδας

      Τέχνης «Παράξενοι Ταξιδιώτες» την Παρασκευή 12 Αυγούστου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

    • Η ιστορία των Μικρασιάτων  της Κ. Παναγιάς που εγκαταστάθηκαν στην Κυλλήνη προερχόμενοι από το ομώνυμο χωριό της Ερυθραίας μετά τον ξεριζωμό

    Στην Κάτω Παναγιά του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 8,30 το βράδυ, το εξαιρετικό  αφιέρωμα  «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή,  που πραγματοποιήθηκε στα Καβάσιλα την περασμένη εβδομάδα, από την Ομάδα Τέχνης «Παράξενοι Ταξδιώτες».  Το συγκεκριμένο αφιέρωμα πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Κάτω Παναγιάς. 

    Στην σκηνή, μέσα από την παράσταση, καταγράφεται  ο πόνος που γέννησε ο ξεριζωμός από την Μ. Ασία που έχει εγγραφει στη συλλογική μνήμη  της ελληνικής κοινωνίας και έγινε αναδρομή των ιστορικών γεγονότων του ’22  μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα. Όπως αναφέρει ο εμπνευστής του αφιερώματος που έχει αναλάβει και την προσαρμογή των κειμένων καθώς και την σκηνοθεσία της παράστασης Ανδρέας Βούλτσος «Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία. Η Μικρασία αλώθηκε. Άδικα, άδοξα, ύπουλα. Ακόμη και τα μνημόσυνα της λιγοστά. Να ξεχαστεί ο πόνος.. Υπάρχει όμως μια λέξη αγαπημένη. Ιερή. Η αλήθεια. Η μη λήθη. Το να ξεχάσω είναι ψέμα. Γιατί δεν γίνεται να ξεχάσω. Η Μικρασία κυλάει μέσα μας. Είμαστε τα παιδιά της. Ποιος ξεχνάει τον εαυτό του; Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε. Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα είμαστε κοντά στους Μικρασιάτες της ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.»

    Οι συντελεστής της παράστασης

    Προσαρμογή κειμένων, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βούλτσος

    Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζωή Γεωργιτσοπούλου, Θοδωρής Δημόγλου, Μαρία Κορίζη, Παντελής Μήτρου, Θοδωρής Τσαγρής, Θεοδώρα Τσαγρή, Φρόσω Τσαγρή, Αριστοτέλης Τσουραπάς .

    Αφήγηση: Ελπινίκη Σπηλιοπούλου- Ανδρέας Βούλτσος

    Τραγούδι: Δήμητρα Τσατσού

    Παίζουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Παρίσης (ούτι), Δήμητρα Τσατσού( κρουστά), Δήμητρα Τσιάτα (πολίτικη λύρα), Ντίνος Κουνανής (μπουζούκι, κιθάρα, κλαρίνο)

    Χορεύουν: Χορευτές & χορεύτριες του συλλόγου «ΕΣΤΙΑ» Ανδραβίδας

    Διδασκαλία Χορού: Γιώργος Ανδρικόπουλος

    Σκηνικά: Στεφανία Ρωμανού

    Κατασκευή σκηνικών: Θοδωρής Δημακίδης

    Ηχητικά-Φωτισμοί: Διονύσιος Μαράκας

    Επιμέλεια Προγράμματος: Ανδρέας Βούλτσος

    Γραφιστικά: Ρέα Οικονόμου

    katw panagia afisa

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow