Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

Εκδηλώσεις μνήμης σε Παναγία Καθολική και Γλύφα

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ- Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Πηνειού και το ΝΠ Πολιτισμού πραγματοποιούν την  Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ στον προαύλειο χώρο της Παναγίας Καθολικής στην Γαστούνη εκδήλωση με θέμα «Σμύρνη: Μια πόλη ευλογημένη κι απ’ τη λογοτεχνία παινεμένη». Ένα ταξίδι στ’ ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια.

 

Ενα ταξίδι στα ακρογιάλια της αλησμόνητης πατρίδας, μέσα από αφηγήσεις, προβολές, απαγγελίες και τραγούδια , την προσεχή Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο της Παναγιάς Καθολικής Γαστούνης.

Επιμέλεια εκδήλωσης- κειμένων: Μαρία Παρίση

Αφηγήσεις- απαγγελίες: Μαρία Παρίση, Καίτη Γιατρά, Διονυσία Βαρβαρίγου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Σάκης Βούρτσης, Ανδρέας Λευθεριώτης.

Προβολή διαφανειών Χρήστος Σχοινάς.

Στην εκδήλωση ζωντανή ορχήστρα θα ερμηνεύσει παραδοσιακά, Σμυρναίικα και Μικρσιάτικα τραγούδια.

Ορχήστρα: Δήμητρα Τσατσού, Ανδρέας Λευθεριώτης, και Σάκης Βούρτσης τραγούδι, Γιώργος Μάλλιαρης κιθάρα, Δημήτρης Μπουκουβάλας πιάνο και Αλέξανδρος Παρίσης ουτι.

 

Επίσης το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ ο Δήμος Πηνειού, το ΝΠ Πολιτισμού και ο Μορφωτικός Σύλλογος  Γλύφας «Αγία Μαρίνα» πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στη Γλύφα», με κύριο ομιλητή τον κ. Νίκο Αντ. Δεμερτζή Δ/ντή Γυμνασίου και συγγραφέα του βιβλίου που έχει τίτλο της ομιλίας του και θα διατεθεί δωρεάν από τον Δήμο Πηνειού –Ν.Π. Πολιτισμού. Θα ακολουθήσουν Μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Γλύφας, θα ακολουθήσει ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Ανδρέα Μπαλτά ενώ στις 11 π,μ θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής στην πλατεία Γλύφας. Η εκδήλωση μνήμης θα τελειώσει με κατάθεση στεφάνων.

 

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

mikra asia2 723x1024

Πηγή 


top20 01

 
© 2022 TheWebRadio.gr