7 απρόσμενα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι απατούν τη σύντροφό τους

    7 απρόσμενα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι απατούν τη σύντροφό τους

    Οι ειδικοί έφεραν στο φως λεπτομέρειες για τα προφίλ των άπιστων που θα σε εκπλήξουν.

     

    Οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν αμοιβαία προσπάθεια, κατανόηση, υπομονή και αγάπη για να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Πολλοί άντρες και γυναίκες αρχίζουν να αναζητούν παρηγοριά σε άλλο πρόσωπο όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον αγαπημένο τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και για διάφορους άλλους λόγους όπως είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων, η αδιαφορία ή απλά η έλξη από ένα νέο άτομο.

    Οι περισσότερες από εμάς δεν φαντάζονται ότι ο σύντροφός τους είναι ικανός να απατήσει και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πάντα σοβαρές ενδείξεις απιστίας. Τα καλά νέα είναι πως σύμφωνα με νέες έρευνες και απόψεις ειδικών οι «άπιστοι» τείνουν να έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να τους εντοπίσεις και να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτική.

    7 χαρακτηριστικά που έχουν όσοι απατούν

     

    1) Δεν έχουν πολλούς φίλους

    Εάν κάποιος αισθάνεται μόνος, μπορεί να απατήσει για να γεμίσει το κενό του, ειδικά αν αισθάνεται έντονα την έλλειψη οικογένειας ή φίλων.

    «Μια σχέση μπορεί τότε να μοιάζει σαν ένας νέος καλύτερος φίλος». Εάν ο σύντροφός σου δεν έχει πολλούς φίλους, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απατήσει, υπάρχουν ωστόσο περισσότερες πιθανότητες», αναφέρει η η ψυχοθεραπεύτρια Laurel Steinberg στο bustle.com.

    2) Έχουν συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών

    Κι όμως το χρώμα των μαλλιών μπορεί να υποδεικνύει ποιος είναι πιο πιθανό να απιστήσει στη σχέση. Σύμφωνα με μια έκθεση της CheaterVille, Inc., οι γυναίκες με ξανθά μαλλιά είναι πιο πιθανό να απατήσουν, ενώ οι άνδρες με καστανά μαλλιά τείνουν να φλερτάρουν με άλλες γυναίκες.

    3) Ασχολούνται με το εμπόριο ή την ιατρική

    Στοιχεία από την ιστοσελίδα σχέσεων της Ashley Madison απέδειξαν ότι το 23% των γυναικών που απατούν το σύντροφό τους εργάζονται στον ιατρικό τομέα μαζί με το 5% των ανδρών. Αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν αμέτρητες ώρες δουλειάς και συχνά γεμίζουν τα άτομα με άγχος. Σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι απομακρύνονται από τον σύντροφό τους και αναζητούν αλλού συντροφιά.

    Άλλα επαγγέλματα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις γυναίκες είναι οι δασκάλες, όσες ασχολούνται με οικονομικά ή την κοινωνική εργασία. Όσον αφορά τους άνδρες, οι πιο άπιστοι ασχολούνται με το εμπόριο ή την τεχνολογία πληροφοριών.

    4) Έχουν μεγαλύτερο παράμεσο

    Όσο περίεργο και αν ακούγεται ισχύει. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκε μια σχέση μεταξύ του μήκους του παράμεσου και της απιστίας.

    5) Έχουν ναρκισσιστικές τάσεις

    Ένα νάρκισσο άτομο εκδηλώνει συχνά ακραίο εγωισμό, ανάγκη για κολακεία και αδυνατεί να λάβει υπόψη του τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων.

    «Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να απιστούν, καθώς συχνά εκλογικεύουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους συμπεριφέρεται όπως τους αξίζει ή ότι παραμελούνται ή δεν εκτιμώνται», υποστηρίζει ο ειδικός.

    «Έχουν επίσης μηδενική ικανότητα να αναλογιστούν το κακό που θα προκαλέσει η συμπεριφορά τους στον σύντροφό τους». Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 απέδειξε ότι όσοι επιδεικνύουν υψηλά επίπεδα σεξουαλικού ναρκισσισμού - που ορίζεται ως έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης, διογκωμένη αίσθηση σεξουαλικής ικανότητας και σεξουαλικά δικαιώματα - είχαν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν.

    6) Έχουν οικογενειακό ιστορικό

    Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα είναι πιο πιθανό να απατήσουν. «Μερικές φορές, το άγχος για την απιστία μπορεί να παρακινήσει έναν σύντροφο να απατήσει», ανφέρει η Tina B. Tessina, ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός σχέσεων.

    Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Issues διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν δει τους γονείς τους να απιστούν είχαν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τον σύντροφό τους.

    7) Έχουν λιγότερη ωκυτοκίνη (γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης)

    Η ωκυτοκίνη και η βαζοπρεσίνη είναι δύο ορμόνες που επηρεάζουν τις κοινωνικές μας σχέσεις, επομένως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι άτομα με χαμηλότερα επίπεδα αυτών των υποδοχέων στον εγκέφαλο είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους.

    Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Evolution and Human Behavior διαπίστωσε ότι η ύπαρξη λιγότερων υποδοχέων για ωκυτοκίνη και βαζοπρεσίνη στον εγκέφαλο συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα απιστίας.

    Πηγή: Queen.gr

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow