Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα «…τρώμε στης Ιοκάστης», στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

    Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα «…τρώμε στης Ιοκάστης», στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

    Οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι για την προετοιμασία του ιδιαίτερου δείπνου

    , η επιστροφή του γιου και του μακαρίτη συζύγου και όλα τα ευτράπελα που διαδραματίστηκαν στην σκηνή του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης, δοκίμασαν την ηρεμία και τα νεύρα της λατρεμένης Ιοκάστης η οποία έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και δε δίστασε να διαμορφώσει μέχρι και νέα σύνορα στον παγκόσμιο χάρτη ! 

    Ένας ρόλος με διπλή πρόκληση που υποδύθηκε με επιτυχία ο ταλαντούχος Θοδωρής Δημόγλου, καθώς από τη μια έπρεπε να αποδώσει τη δυσκολία του απαιτητικού χαρακτήρα της Ιοκάστης και από την άλλη να πάει κόντρα στο φύλο του.

    Αυτά και άλλα πολλά κωμικοτραγικά συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στην πρεμιέρα  της παράστασης «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου.

    Πρόκειται για μια εκπληκτική παράσταση την οποία θα απολαύσουμε μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου εκτός από τις 23 και τις 24 του μήνα, ένα έργο το οποίο θα ταξιδέψει στην Ηλεία και εκτός αυτής.

    Οι «Παράξενοι ταξιδιώτες» είναι το μπουλούκι που έκανε την εμφάνισή του το Σεπτέμβρη του 2019 και από τότε μέχρι και σήμερα μας έχουν χαρίσει υπέροχες στιγμές πολιτισμού μέσα από τις δράσεις τους.

    Η αγάπη του κόσμου είναι η κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη της ομάδας, όπως έχει πει στο παρελθόν ο εμπνευστής και δημιουργός της, Ανδρέας Βούλτσος. 

    Την παράσταση παρακολούθησαν πολίτες από το δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, ανάμεσά τους οι αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης Σάκης Κεκάτος και Πέτρος Ανυφαντής, η γενική γραμματέας του δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη και ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    Μάγεψε το κοινό το ιδιαίτερο δείπνο της Ιοκάστης !

    Οι «Παράξενοι ταξιδιώτες»Ιοκάστη και Κάτια ΠαπαδάμουΗ Ρωσίδα αισθητικός και ο μακαρίτης που αναστήθηκε

    Παίζουν οι ηθοποιοί:

    Ιοκάστη Παπαδάμου:  Θοδωρής Δημόγλου

    Ρωμύλος Παπαδάμος, ο (νεκρός) σύζυγός της: Θοδωρής Τσαγρής

    Κάτια Παπαδάμου, η κόρη τους: Μαρία Κορίζη

    Στέφανος Παπαδάμος, ο γιος τους: Δημήτρης Τράπαλης

    Κοσμάς, συνέταιρος και οικογενειακός…φίλος: Παντελής Μήτρου

    Γιούρι, ο εσθονός υπηρέτης: Ανδρέας Βούλτσος

    Νάντια, η Ρωσίδα Αισθητικός: Έφη Καλομοίρη

    Κατασκευή σκηνικών: Θοδωρής Δημακίδης

    Ηχητικά-Φωτισμοί: Λευτέρης Ξένος

    Επιμέλεια Προγράμματος: Ανδρέας Βούλτσος

    Γραφιστικά: Ρέα Οικονόμου

    Το έργο:

    Η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική υποτιθέμενη, ηρεμία της.

    Μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης, αποκαλύπτονται άνθρωποι που δεν έχουν καμία πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους. Και οι θεατές γίνονται μάρτυρες σε ένα δείπνο, στο οποίο δεν βλέπουμε κανένα να τρώει… 

    patris

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow