Φοιτητές εφηύραν μία συσκευή που επιτρέπει τα εξ αποστάσεως... φιλιά

    Φοιτητές εφηύραν μία συσκευή που επιτρέπει τα εξ αποστάσεως... φιλιά

    H συσκευή συνδέεται με το τηλέφωνο

    του χρήστη μέσω bluetooth και μιας εφαρμογής.

    Κινέζοι φοιτητές από το Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology της Ανατολικής Κίνας εφηύραν συσκευή, η οποία επιτρέπει στα εξ αποστάσεως ζευγάρια να φιληθούν.

    Η συσκευή σε σχήμα στόματος διαθέτει αισθητήρες πίεσης και μπορεί να μιμηθεί ένα πραγματικό φιλί, αναπαράγοντας την κίνηση, τη δύναμη και τη θερμοκρασία των χειλιών του χρήστη.

     

    Όπως αναφέρει το CNN, η συσκευή συνδέεται με το τηλέφωνο του χρήστη μέσω bluetooth και μιας εφαρμογής.

    Για να στείλουν ένα φιλί, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα και να συνδέσουν τη συσκευή στη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου τους. Μόλις γίνει σύζευξη των συντρόφων στην εφαρμογή, τα ζευγάρια μπορούν να ξεκινήσουν μια βιντεοκλήση και να ανταλλάξουν φιλιά.

     

    Ο Jiang Zhongli, στον οποίο πιστώνεται η ευρεσιτεχνία, δήλωσε στους Global Times πως έμπνευσή του ήταν μία προσωπική του σχέση εξ αποστάσεως. «Στο πανεπιστήμιο, είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα μου, οπότε είχαμε επαφή μόνο μέσω τηλεφώνου. Από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής».

    Ο Jiang υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019 και η “πατέντα” έχει λήξει τον Ιανουάριο του 2023. Ο επιστήμονας ανέφερε ότι εξεπλάγη που η εφεύρεσή του έγινε δημοφιλής και ελπίζει ότι κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτή τη συσκευή θα μπορέσει να επεκτείνει και να τελειοποιήσει το σχέδιο.

     

    Σημειώνεται ότι αν και η συγκεκριμένη συσκευή απευθύνεται κυρίως σε ζευγάρια, στην εφαρμογή υπάρχει και λειτουργία που επιτρέπει φιλιά και μεταξύ αγνώστων. Αν υπάρχουν δύο χρήστες και αρέσει ο ένας στον άλλο, μπορούν να φιληθούν. Ακόμη οι χρήστες μπορούν να “ανεβάσουν” τα φιλιά τους σε μια βάση δεδομένων από την οποία άλλοι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να τα κατεβάσουν.

    πηγή https://www.neolaia.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow