Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου εξόρμηση στον Όλυμπο

    Οι Φευγάτοι - Εκτός Δρόμου εξόρμηση στον Όλυμπο

    Το βουνό των Θεών! Ο Όλυμπος

    είναι το ψηλότερο και το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας και φτάνει τα 2.918 μέτρα με κορυφή του, τον Μύτικα.

    Ιερό βουνό της ελληνικής μυθολογίας - εθνικός δρυμός από το 1938, αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού.
    Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο κλίμα με έντονες αλλαγές σε όλη του την έκταση. Αιφνίδιες θύελλες - καταιγίδες χιονιού - πυκνές ομίχλες - δυνατοί άνεμοι αλλά και ολόλαμπρες λιακάδες όταν οι Θεοί έχουν κέφια.
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    ***Αναχώρηση το Σάββατο 29/4 το πρωί, με πρώτο προορισμό το Πάρκο της Παύλιανης στην Φθιώτιδα. Το φημισμένο φυσικό πάρκο αναψυχής εκτείνεται στις πηγές του ποταμού Ασωπού, στις καταπράσινες πλαγιές της Οίτη, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια.
    Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, γέφυρες, τούνελ και μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και οδηγίες καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής, σε καλούν να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία.
    Από το χωριό ξεκινούν επίσης πολλές μικρές ή μεγάλες διαδρομές για πεζοπορία, όπως αυτή που οδηγεί στον «Θρόνο του Δία» με μια πανοραμική θέα έως τον Μαλιακό Κόλπο, αλλά και αυτή που οδηγεί στον «σιδερένιο Θρόνο», μια κατασκευή 550 κιλών σιδήρου και ειδικών λαμών αλλά και 800 ωρών οικειοθελούς εργασίας.
    Αφήνουμε την Παύλιανη και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον τελικό προορισμό μας στην Παραλία Κατερίνης. Μετά την άφιξή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το υπόλοιπο της ημέρας.
    *** ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ (30/4)
    Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με το πούλμαν για την θέση Πριόνια, όπου και ξεκινά το μονοπάτι μας. Η διαδρομή μας ξεκινάει από τα 1075 μέτρα και καταλήγει στο Λιτόχωρο στα 350 μέτρα. Εδώ μπαίνουμε στο μονοπάτι του Ε4 με κατάληξη μετά από 6 ώρες περίπου στους Μύλους και στο πάρκινγκ Λιτόχωρου όπου θα τελειώσει η διαδρομή .
    Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 12 χιλιόμετρα απόσταση (5,30 έως 6 ώρες), με υψομετρική 830 μέτρα ανηφορική κλίση και 1565 κατηφορική κλίση .
    ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
    Διαδρομή με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες ,απαιτείται σχετική φυσική κατάσταση.
    Διαδρομή που μας αποζημιώνει με την φυσική ομορφιά ,την πλούσια βλάστηση , τους πανέμορφους καταρράκτες με τα γεφύρια και τις όμορφες λιμνούλες.
    Μετά την κατάβαση, ελεύθερος χρόνος για το υπόλοιπο την ημέρας.
    *** ΡΕΜΑ ΟΡΛΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (01/05)
    Η διαδρομής μας θα είναι στο πανέμορφο φαράγγι του Ορλιά με τελική κατάληξη τον καταρράκτη του κόκκινου βράχου όπου ο καταρράκτης και η λιμνούλα που σχηματίζει θα μας μαγέψουν.
    Το μονοπάτι μας πηγαίνει παράλληλα με το ρέμα του Ορλιά, για να καταλήξει στον πανέμορφο καταρράκτη τον Κόκκινο Βράχο στα 620 μέτρα. Ο καταρράκτης πανέμορφος και η βάθρα [λιμνούλα] που σχηματίζει μαγευτική!!!
    Και το κερασάκι στην τούρτα οι κάτω λίμνες. Δύο λίμνες με καταρράκτες που θα μας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!
    ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
    -Πρόκειται για μια διαδρομή συνολικής διάρκειας περίπου 6 χιλιομέτρων και χρονικά περίπου στις 3 ώρες , συν 1 ώρα περιήγηση στις πανέμορφες κάτω Λίμνες,συνολικός χρόνος γύρω στις 4 ώρες .
    Διαδρομή με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες.
    Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την βάση μας (με τις σχετικές στάσεις).
    * ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικά παπούτσια - μπατόν - αντιανεμικό - καπέλο - νερό - σνακ - προσωπικό φαρμακείο - μαγιό όσοι θέλουν - 2η αλλαξιά για μέτα από κάθε πορεία
    * Η χρήση της μάσκας μέσα στο πούλμαν είναι προαιρετική.
    * Η διαδρομή πραγματοποιείται με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ακολουθώντας τις οδηγίες των οδηγών-συνοδών της ομάδας.
    ***Η κράτηση των θέσεων γίνετε μόνο με προκαταβόλη***
    ***ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/04
    06:30 από Πύργο
    06:50 από Αμαλιάδα
    07:10 από Γαστούνη
    Η ώρα και το σημείο αναχώρησης από ΑΘΗΝΑ θα ανακοινωθεί
    Πληροφορίες: 6989508056 Γιώργος Μπουραντάς ή με μνμ στο messenger της ομάδας.
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow