«Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών

    «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών

    Το νεοελληνικό, πάντα διαχρονικό

    και επίκαιρο θεατρικό έργο, την “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών από την θεατρική ομάδα του Ερασιτεχνικού θεατρικού Ομίλου της περιοχής, σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Σπύρου Κουβαρδά.

    Η πρεμιέρα του περασμένου Σαββάτου 27 Μαΐου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ οι συντελεστές της παράστασης απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού και στις τρεις παραστάσεις που ακολούθησαν.

    Επόμενες παραστάσεις πρόκειται να ανέβουν στις 4 και 5 Ιουνίου, ενώ το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλο καθώς είχε υπάρξει μια μεγάλη παύση εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιού, όλο αυτό το διάστημα.

     

    Τα θεατρικά δρώμενα εξελίσσονται σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, σε εποχή σύγχρονη με τη συγγραφή του έργου, τη δεκαετία του 1950. Στα δωμάτια μια αυλής, στο συνοικισμό του Βύρωνος, κατοικούν άτομα και οικογένειες που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες, και η γυναίκα του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής "αυλικής" κοινωνίας.

    Παίζουν:

    Ασημακοπούλου Ελευθερία / Μηχανικός

    Ασημακοπούλου Φωτεινή / Όλγα

    Γεωργιτσοπούλου Ζωή / Αννετώ

    Δρακόπουλος Γρηγόρης / Γιάννης

    Μαραζιώτη Μαρία / Βούλα

    Παναγόπουλος Αλέξης / Άνδρας, Ταχυδρόμος

    Ρούσσος Διονύσιος / Στέλιος

    Σεφερλής Μιχάλης / Μπάμπης

    Τρότζας Δημήτρης / Ιορδάνης

    Τρότζα Σία / Αστά

    Φιτσάλος Φάνης / Στράτος

    Φλιάτουρας Κωνσταντίνος / Αστυνόμος

    Χριστοδουλοπούλου Μένια / Ντόρα

    Χρυσανθακοπούλου Γιώτα / Μαρία

    πηγή https://www.ilialive.gr/

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow