«Σμύρνη Μου Αγαπημένη»: Το soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί!

    «Σμύρνη Μου Αγαπημένη»: Το soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί!

    το soundtrack της ταινίας συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. 

    Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Μέρμηγκα και Ελεάνα Βαρελά.

    Η ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», που έκανε λαμπερή πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης, 14 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου 2021 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

     

    Μιλώντας για τη μουσική της ταινίας, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τώρα. Η Σμύρνη, ένα κομμάτι της ζωής μου, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους, οι ιστορίες μας, η κληρονομιά μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη, χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη, να αποτυπωθούν όλες αυτές οι υπαρκτές στιγμές μέσα από τη μουσική μου και τις μοναδικές εικόνες που συνέθεσαν με μοναδικό τρόπο την αποτύπωση της ιστορίας της πόλης των πόλεων, της Σμύρνης. Ευχαριστώ από καρδιάς τη Μιμή Ντενίση για όλα αυτά τα καλά και τα πολλά. Eυχαριστώ την Tanweer και ιδιαίτερα τον Διονύση Σαμιώτη για την εμπιστοσύνη τους. Ήταν πολύ δημιουργική η συνεργασία μου, με τον Γρηγόρη Καραντινάκη και τον Λάμπη Χαραλαμπίδη και τους ευχαριστώ πολύ.

    Ευχαριστώ από καρδιάς τους μουσικούς της Καμεράτας και τον μαέστρο Πάνο Βλάχο.

    Σμύρνη για εμένα είναι κυρίως η Εστουδιαντίνα και όλη αυτή η πορεία, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την ίδια δυναμική, με τους αγαπημένους μου φίλους και συνεργάτες. Όλο αυτό το ταξίδι το μοιράστηκα με δύο σπουδαίους συνεργάτες που έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους και το ταλέντο τους στη μουσική μου. Δημήτρη Σιάμπο, Σωτήρη Ζηλιασκόπουλε, μαζί σας έκανα ένα από τα πιο ωραία μου ταξίδια, στο μαγικό κόσμο της μουσικής, σας ευχαριστώ.

    Τιμή μου να συνεργάζομαι για άλλη μια φορά, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που πάντα έχει κάτι καινούργιο να δώσει. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή και την αγάπη του, τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο, Δημήτρη Πλατανιά,. Οι ερμηνείες του πάντα καθηλωτικές. Στους αγαπημένες μου συνεργάτες από τη νέα γενιά που σέβονται τη μουσική μας παράδοση, ένα μεγάλο Μπράβο, Σοφία, Ελεάνα και Θοδωρή.

    Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Αρσενάκο και την Panik Records που ανέλαβαν με αγάπη να “στεγάσουν” και να επικοινωνήσουν σε κάθε γενιά, την μουσική της Σμύρνης.

    *Οι μουσικές μου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του πατέρα μου Παύλου Κατσιγιάννη, παιδί προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, αυτός με έμαθε ιστορία και πώς να την καταγράφω, μέσα από το δικό μου κόσμο».

     

     

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow