David Bowie: Η μία και μοναδική συναυλία του στην Αθήνα

    David Bowie: Η μία και μοναδική συναυλία του στην Αθήνα

    Η μοναδική συναυλία του David Bowie στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1996 μαζί με τον Lou Reed και τους Elvis Costello & The Attractions στο γήπεδο του Παναθηναϊκού

    Έξι χρόνια απουσίας, εικοσιέξι χρόνια από τη μοναδική του επίσκεψη στη χώρα μας. Είναι Παρασκευή βράδυ 8 Ιανουαρίου του 2021 και μόλις ολοκλήρωσα τη διαδικτυακή βόλτα μου εις μνήμην του Άνθρωπου που Έπεσε στη Γη. David Bowie. Σήμερα θα έσβηνε εβδομηντατέσσερα κεράκια. Και σαν σήμερα το 2016, όντας εξηνταεννιά χρονών, κυκλοφορούσε το αβυσσαλέο «Black Star» για να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του απόλυτου χαμαιλέοντα της rock’n’roll εποποιίας.
     
    Έτσι λοιπόν ανακάλυψα πως οι ιθύνοντες της επίσημης ιστοσελίδας του αξέχαστου David Bowie μας είχαν ετοιμάσει δωράκι ξεχωριστό, συνοδευόμενο με την εξής φράση: «Όσοι κατάφεραν να ακούσουν το ★ κατά την κυκλοφορία του, και πόσο μάλλον νωρίτερα, είχαν εν αγνοία τους την πολυτέλεια να το ακούσουν ανεπηρέαστοι, αθώα, πριν τα άθλια νέα που ακολούθησαν αμέσως μετά. Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει σε τι αναφερόμαστε, θέλοντας να γιορτάσουμε την ημέρα που θα όριζε τα εβδομηκοστά τέταρτα γενέθλιά του David Bowie, δυο ακυκλοφόρητες διασκευές, το “Mother” του John Lennon και το “Tryin’ To Get To Heaven” του Bob Dylan είναι από σήμερα διαθέσιμες σε μια περιορισμένη έκδοση βινυλίου 7 ιντσών»
     
    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow