Πώς να μην αρρωστήσω; 10 super tips για χειμώνα όλο ευεξία!!!

    Πώς να μην αρρωστήσω; 10 super tips για χειμώνα όλο ευεξία!!!

    Κάνε υπόσχεση ότι φέτος δεν θα αρρωστήσεις ούτε μία φορά και τήρησε την με αυτές τις συμβουλές.

    Με τα πρώτα κρύα έρχονται και τα πρώτα κρυολογήματα. Μάθε πώς να προστατέψεις επαρκώς τον εαυτό σου στο σπίτι και στη δουλειά, πως να χτίσεις ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και πως να αντιμετωπίσεις φυσικά τα πρώτα σημάδια του κρυώματος με τα παρακάτω tips.

    Πώς να μην αρρωστήσω τον χειμώνα; Ακολούθησε αυτά τα super tips: 

    1. Πλύνε τα χέρια σου

    Είναι αλήθεια πως κάποια μικρόβια που μεταδίδονται με την επαφή είναι στην πραγματικότητα βοηθητικά για τον οργανισμό αφού χτίζουν καλό ανοσοποιητικό, όμως όταν πρόκειται για πρόληψη ασθενειών, το πλύσιμο των χεριών είναι ο νούμερο 1 παράγοντας. Είναι πιο δύσκολο να κολλήσεις φιλώντας έναν άρρωστο παρά αν του σφίξεις το χέρι! Χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακό σαπούνι και τρίψε ζωηρά τα χέρια σου για 15 δευτερόλεπτα.

    2. Κοιμήσου καλά

    Αν δεν κοιμάσαι καλά τη νύχτα, ρίχνεις την άμυνα του οργανισμού σου σημαντικά. Το χειμώνα είναι μάλιστα φυσιολογικό να κοιμάσαι λίγο περισσότερο απ’ ότι το καλοκαίρι -ένα βιολογικό κατάλοιπο από την εποχή που οι πρόγονοί μας κοιμόνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η οποία το χειμώνα διαρκεί περισσότερο. Προσπάθησε να κοιμάσαι και εσύ νωρίς τα βράδια.

    3. Ασκήσου για 30 λεπτά κάθε μέρα

    Η πολύ έντονη άσκηση γενικά αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα αλλά η ήπια και συχνή άσκηση το ενδυναμώνει. Προσπάθησε να βάλεις 30 λεπτά άσκησης στο ημερήσιο πρόγραμμά σου. Δοκίμασε μια ήπια άσκηση όπως το περπάτημα και το ποδήλατο αλλά μάθε πως και το καθάρισμα του σπιτιού και η φροντίδα του κήπου θεωρούνται ως τέτοιες!

    4. Αθλήσου στην ύπαιθρο

    Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τα βουνά…Περπάτησε στο κοντινό σου πάρκο ή δοκίμασε να τρέξεις κατά μήκος ενός δρόμου με δέντρα. ‘Έξω από το γυμναστήριο, όχι μόνο έρχεσαι σε επαφή με λιγότερα μικρόβια, αλλά σταδιακά συνηθίζεις τον οργανισμό σου στις χαμηλές θερμοκρασίες με τρόπο ήπιο.

    5. Κάνε “σκωτζέζικα” ντουζ

    Η πολύωρη παραμονή σου σε ζεστούς χώρους (πχ. γραφείο, σπίτι κτλ) απορυθμίζει σταδιακά τον εσωτερικό σου “θερμοστάτη” και σε κάνει πιο επιρρεπή στα κρυώματα. Για να το αποτρέψεις ξεκίνα από το φθινόπωρο να εναλλάσσεις το νερό του ντουζ σου, από κρύο σε ζεστό. Ξεκίνα κρατώντας το κρύο για 5 δεύτερα και σταδιακά ανέβασε το στα 30.

    6. Χαλάρωσε

    Όταν αγχώνεσαι και κουράζεσαι ο οργανισμός σου εκκρίνει κορτιζόλη και αυτό αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού σου. Βάλε στο πρόγραμμά σου μία ώρα ανάπαυλας και χαλάρωσης. Δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό, γιόγκα ή απλές ασκήσεις για βαθιά αναπνοή.

    7. Κάνε γιόγκα

    Αν έχεις ήδη βάλει την γιόγκα στη ζωή σου, φτιάξε ένα μίνι πρόγραμμα που θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ανάμεσα στις ασάνα που βοηθούν σε αυτό είναι οι ανεστραμμένες, οι συστροφές του κορμού, και οι επικύψεις.

    8. Πιες περισσότερο νερό

    Βάλε στόχο να πίνεις περισσότερο νερό καθημερινά. Ακόμα αντιμετώπισε τον πονόλαιμο από την πρώτη στιγμή που θα εμφανιστεί πίνοντας νερό με αλατόνερο για να αποφύγεις την εξέλιξη του σε φλεγμονή του αναπνευστικού.

    9. Απολύμανε καθημερινά

    Κάποιες περιοχές που αγγίζουμε πολύ και καθημερινά γίνονται εστίες μικροβίων. Καθάρισε καθημερινά τηλεχειριστήρια, πόμολα, το χερούλι του ψυγείου, το τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σου και μείνε υγιής για περισσότερο.

    10. Διαχώρισε τα σκεύη σου

    Συνήθισε να βάζεις το ποτήρι και τα πιάτα που χρησιμοποιείς στο πλυντήριο ή το νεροχύτη αμέσως μόλις τελειώσεις τη χρήση τους έτσι ώστε να αποτρέψεις την κατά λάθος χρήση τους από κάποιον άλλο.

    ΠΗΓΗ:  www.missbloom.gr

    01.jpg
    123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
    024.jpg
    Shadow
    exper1t.jpeg
    exper1t.jpeg
    Shadow
    tsioris.jpeg
    tsioris.jpeg
    Shadow