Ποιο θεωρούν το χειρότερο είδος γυμναστική οι περισσότεροι άνθρωποι;

Ποιο θεωρούν το χειρότερο είδος γυμναστική οι περισσότεροι άνθρωποι;

Τόσο το γρήγορο περπάτημα, όσο και το τρέξιμο, παρέχουν οφέλη για την υγεία,

όμως το πρώτο, σύμφωνα με έρευνες μειώνει τον κίνδυνο για την καρδιά ακόμα περισσότερο σε σχέση με το δεύτερο.

Το τρέξιμο κάνει καλό στην καρδιά αφού αυξάνει την αντοχή και σε κρατάει σε φόρμα και είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος εκγύμνασης.

Το Health Digest πραγματοποίησε έρευνα σε 527 Αμερικανούς σχετικά με τις συνήθειες άσκησης και διατροφής που ακολουθούν και διαπίστωσε ότι ένα επιβλητικό 38,3 % των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το τρέξιμο είναι ο χειρότερος τρόπος προπόνησης.

Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η γιόγκα, την οποία φαίνεται ότι λατρεύει να μισεί το 14,6 % των ερωτηθέντων, ενώ τρίτη στην κατάταξη βρέθηκαν οι ασκήσεις cardio και τα βάρη με 12,9% και 13, 66% αντίστοιχα.

Η πιο συμπαθητική μορφή άσκησης φαίνεται να είναι η ποδηλασία, την οποία απεχθάνονταν μόνο το 5,7% των ερωτηθέντων.

Ενώ το τρέξιμο μπορεί να μην είναι η πιο διασκεδαστική άσκηση, εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος άσκησης στις ΗΠΑ, ακριβώς πίσω από το περπάτημα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το FitBit (μέσω των LA Times).

Η γιόγκα μπήκε επίσης στις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες, μαζί με τα βάρη. Έτσι, ενώ αυτές οι επιλογές άσκησης μπορεί να μην είναι καθολικά αγαπημένες, φαίνεται να είναι παγκοσμίως αποδεκτές ως ο καλύτερος τρόπος για άμεσα αποτελέσματα. Επομένως, το τρέξιμο μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη άσκηση είναι όμως απόλυτα αποδοτική σε κάθε ηλικία.

«Το τρέξιμο είναι η καλύτερη προπόνηση γιατί είναι η βασικότερη μορφή άσκησης του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας ολοκληρωτικά το σώμα, το βάρος και τα δύο πόδια», δήλωσε η προπονήτρια Sarah Evans.

πηγή https://www.govastileto.gr/


Τελευταία νέα

top20 01

 

 

dj mike001

© 2022 TheWebRadio.gr