Τα 3 ψέματα που δεν πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας - Θα σας πιάσουν

Τα 3 ψέματα που δεν πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας - Θα σας πιάσουν

Υπάρχουν τρία πράγματα για τα οποία δεν πρέπει
να λέτε ποτέ ψέματα!

Το 2024 οι περισσότερες ομάδες προσλήψεων αντιλαμβάνονται ότι θα υπάρχει κάποιο επίπεδο «ψέματος» στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και στο βιογραφικό για μία θέση εργασίας.

Όπως λέει η Bonnie Dilber, ειδικός στις προσλήψεις, «γνωρίζουμε ότι πιθανώς εξιδανικεύετε μερικά από τα επιτεύγματά σας και υποβαθμίζετε ορισμένες από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι η κορυφαία προτεραιότητά σας, είναι ο μεγάλος μισθός και ότι αν κερδίσετε το λαχείο εκείνο το απόγευμα, πιθανότατα δεν θα εμφανιστείτε στη δουλειά την επόμενη μέρα».

Υπάρχουν όμως τρία πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να λέτε ποτέ ψέματα:

Βιογραφικό: Πού έχετε εργαστεί και τις ημερομηνίες απασχόλησής σας

Το να συμπληρώνετε το βιογραφικό σας για να κρύψετε ένα κενό απασχόλησης ή να αναφέρετε παραδείγματα από μέρη που δεν έχετε εργαστεί ποτέ δεν είναι καλή ιδέα. Πιθανότατα θα εγείρει μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητά σας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακύρωση της προσφοράς.

Πριν από μερικά χρόνια, η Dilber πήρε συνέντευξη από κάποιον του οποίου το βιογραφικό έδειχνε διετή εμπειρία σε έναν οργανισμό που γνώριζε αρκετά. Αλλά όταν ρώτησε για τις εμπειρίες του εκεί, μοιράστηκε πολλά πράγματα που φαινόταν ασυνεπή με όσα ήξερε για την εταιρεία.

Αποδείχθηκε ότι είχε εργαστεί σε αυτόν τον ρόλο μόνο για μερικούς μήνες, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατείχε τη θέση για μερικά χρόνια για να δείξει περισσότερη σχετική εμπειρία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πάρει τη θέση.

Συστάσεις

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ψεύτικες συστάσεις όταν δεν είστε σίγουροι για το τι θα μοιραστούν οι προηγούμενοι εργοδότες, δεν είναι καλή ιδέα.

Οι εταιρείες ελέγχουν γενικά τις συστάσεις για να κατανοήσουν τα έργα, τις πρωτοβουλίες σας και το πώς έχετε επηρεάσει την επιχείρηση. Μια σύσταση που δεν έχει σαφήνεια και ακρίβεια μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Γενικά προβληματίζει έναν υπεύθυνο προσλήψεων το ότι Linkedin της σύστασης δεν δείχνει ότι εργάζονταν στην ίδια εταιρεία με εσάς ή εάν όλες οι συστάσεις σας έχουν προσωπικές διευθύνσεις email αντί για επαγγελματικές. Αυτά θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση εσάς ως υποψήφιο και να σας οδηγήσουν σε ερωτήσεις.

 
 

Δεξιότητες

Τέλος, η Dilber, σημειώνει μιλώντας στο Business Insider, πως γνωρίζουμε ότι όλοι υπερβάλλουν, όσον αφορά την εργασιακή εμπειρία τους. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να εφεύρετε δεξιότητες ή να διεκδικήσετε εξειδίκευση σε έναν τομέα στον οποίο δεν έχετε εμπειρία.

Ακόμα κι αν προσληφθείτε στη δουλειά, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί καθώς η εταιρεία αξιολογεί τις δεξιότητές σας. Η έλλειψη των απαραίτητων δεξιοτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία να αποδώσετε καλά και να βλάψετε τη φήμη σας.

Μπορεί ακόμη και να βρεθείτε χωρίς δουλειά μετά από λίγες μόλις εβδομάδες.

Πηγή: moneyreview.gr

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow