Θα πάθετε ΣΟΚ: 10 τραγούδια που κλείνουν φέτος 10 χρόνια

Θα πάθετε ΣΟΚ: 10 τραγούδια που κλείνουν φέτος 10 χρόνια

Παρότι τα ακούγαμε όταν είμασταν 15 χρονών,

όταν πατάμε σήμερα το play αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι πολλές από τις εφηβικές μας αγάπες έκλεισαν φέτος 10... ΔΕΚΑ... χρόνια. 

Τα ακούγαμε στη διαπασών, τα τραγουδούσαμε ουρλιάζοντας στο μπάνιο και σίγουρα πολλοί από εμάς τα χορογράφησαμε κιολας. Κάποια τραγούδια βρε παιδί μου τα αγαπήσαμε περισσότερο από κάποια άλλα και για αυτό θα μείνουν και ανεξίτηλα στον χρόνο.

Το απίστευτο όμως με τα διαχρονικά κομμάτια ή τις μεγάλες επιτυχίες που ακούγαμε on repeat είναι ότι ποτέ δεν θα πιστέψεις ότι όντως πάλιωσαν τόσο πολύ. Παρότι τα ακούγαμε όταν είμασταν 15 χρονών, όταν πατάμε σήμερα το play αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι πολλές από τις εφηβικές μας αγάπες έκλεισαν φέτος 10… ΔΕΚΑ… χρόνια.

 

Δηλαδή το ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑΑΑ ΑΑ ΑΑΑ ΑΑΑΑ είναι 10 χρονών;

Ραντεβού στην παραλία – Ελένη Φουρέιρα

 

Πρώτο στην λίστα των μεγάλων επιτυχιών που ακόμα και 10 χρόνια μετά θυμόμαστε τους στίχους απ’ έξω και ανακατωτά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Ραντεβού στην Παραλία, της Παναγιάς Φουρέιρα, που από τότε είχε το χάρισμα και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι. Μέχρι σήμερα, αν μας πει κάποιος «Ζέστη» απαντάμε απευθείας «και νιώθεις σέξυ;».

  

Έλεγες – MELISSES

Το επόμενο τραγούδι έχει παραμείνει χαραγμένο στην μνήμη μας σαν μια ανάμνηση που συνδέσαμε με τον ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΟ έρωτά μας, και όχι μόνο αυτό. Όλοι μας (μην ντρέπεστε, παραδεχτείτε το) κλάψαμε, χτυπηθήκαμε και νοίωσαμε main character στην φανταστική ιστορία αγάπης που είχαμε πλάσει στο κεφάλι μας, αλλά παρόλα αυτά πονούσαμε και τραγουδούσαμε με πάθος αυτό το κομμάτι που δεν ήξερες ότι λύπει από τη ζωή σου, μέχρι την στιγμή που κυκλοφόρησε.

  

Κάτω από το παράθυρό σου – Blase

Εντάξει, ακούγοντας το σήμερα, είναι λιγάκι cringe αλλά όταν πρωτοκυκλοφόρησε ήθελες σίγουρα να στο αφιερώσει το crash σου. Είναι από τα τραγούδια που είχες συνδέσει με τις καλοκαιρινές διακοπές, μετά το κλείσιμο των σχολείων, το είχες μάθει απ’ έξω και εννοείται φλέξαρες ότι ξέρεις τα κουπλέ και τα τραγουδούσες λες και ραπάρεις το Rap God του Εminem.

Παιδί Γενναίο – Κωνσταντίνος Αργυρός

Ακόμα μια cringια που αφιέρωνες εσύ στο crash σου, ανεβάζοντάς το ασταμάτητα στο facebook με την χαρακτηριστική λεζάντα «Μα έλα που δειλιάζω όταν μπροστά μου προσπερνάς να ξερα λίγο αν μ’αγαπάς. #10». Ο αριθμός ήταν η σειρά του αρχικού του ονόματός του στο αλφάβητο ή ημερομηνία που τα φτιάξατε.

Δε Σου Κάνω Τον Άγιο – Γιώργος Τσαλίκης

 

Σχολική εκδρομή στην Θεσσαλονίκη ήταν συνδιασμένη με αυτό το τραγούδι που ακουγόταν στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Δεν θέλω να ξέρω πως ένοιωθε ο οδηγός που άκουγε αυτό το κομμάτι ασταμάτητα, συνοδευόμενο από τις αγριοφωνάρες και τα φάλτσα όλων εμάς που το τραγουδούσαμε (γιατί είμασταν και λίγο αλήτες τότε στα 15 μας).

Wake Me Up – Avicii

Αυτό ήταν το κουλτουριάρικο της εποχής, το άκουγαν περισσότερο οι πιο ψαγμένοι, οι «εγώ δεν ακούω ελληνικά», αλλά με έναν τρόπο άρεσε σε όλους και ίσως να είναι από τα λίγα τραγούδια της εποχής που μπορούμε να ακούσουμε μέχρι και σήμερα χωρίς να βάλουμε τα κλάματα από το cringe.

Wrecking Ball – Μiley Cyrus

Ενός λεπτού σιγή για αυτήν την κομματάρα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λίαμ που η τοξικότητα του λειτούργησε για να μας χαρίσει η Miley αυτόν τον ύμνο. Βέβαια, το 2013 που κυκλοφόρησε, ίσως να μην ήταν πολύ family friendly το video clip, για αυτό κιόλας το έβλεπες λίγο κρυφά από τους γονείς σου για να μην το κάνεις πιο άβολο από ότι είναι. Να μην ξεχνάμε, όμως, όλα αυτά τα parody που κυκλογόρησαν με αφορμή το συγκεκριμένο τραγούδι. Δεν πιστεύω να το είχες ξεχάσει;

Tranquila – J Balvin

Αν μου πείτε ότι όταν το ακούτε σήμερα δεν χορεύεται λες και είναι η τελευταία σας ώρα στον πλανήτι γη, η έξοδος είναι πάνω δεξιά. Κομμάτι σταθμός για την εφηβία μας που, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε, «μεταφράστηκε» και στα ελληνικά. «Τρρρρρα τραα τραγίλα, γαζώνω πινακίδες όξω από τον Άγιο Σύλλα». ΑΒΟΛΟ.

Roar – Katy Perry

Για κάποιο λόγω μας άρεσε πολύ αυτό το τραγούδι, όπως όλα τα τραγούδια της Κaty, ακόμα ένα που μας έκανε να νοιώθουμε main character στην τοποθεσία «στο σπίτι της Ελένης». Η Katy Perry ήταν για πολλά κορίτσια πρότυπου, καθώς οι εμφανίσεις της στα vibeo clips με τα πολλά και πολύχρωμα κοσμήματα, τα παράξενα ρούχα και το μαλλί όντως roar ήταν κάτι που όλες αντιγράφαμε.

Harlem Shake – Baauer

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Αυτό είναι το soundtrack των εφηβικών μας χρόνων κυρίες και κύριοι. Όλοι είχαμε κάνει το challenge και όλοι θυμόμαστε κάτι άλλοπρόσαλα χορευτικά που έκαναν οι συμμαθητές μας στην τάξη για να φαίνονται αστείοι στο βίντεο που τραβάγαμε.

πηγή https://www.neolaia.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow