5 λάθη που κάνεις μετά από έναν χωρισμό και κάνουν τα πράγματα χειρότερα

5 λάθη που κάνεις μετά από έναν χωρισμό και κάνουν τα πράγματα χειρότερα

Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για πολλούς

και διαφορετικούς λόγους. Για κανέναν δεν είναι μια εύκολη κατάσταση, πόσο μάλλον αν υπάρχουν έντονα συναισθήματα και δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι.
Οι χωρισμοί όμως, είναι και αυτοί μέρος της ανθρώπινης φύσης και έχουν πολλά περισσότερα να σου προσφέρουν πέρα από τον πόνο. Καθορίζουν τις επόμενες σχέσεις σου, σου δίνουν μαθήματα, αλλά και σε βοηθούν να μάθεις τον εαυτό σου καλύτερα, πόσο μάλλον σε δύσκολες στιγμές.
Κάθε χωρισμός, είναι διαφορετικός και πολλές φορές βρισκόμενοι σε τέτοιες καταστάσεις, μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τα πράγματα ακόμη χειρότερα, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Τι να αποφύγεις λοιπόν μετά από έναν χωρισμό, γιατί πιθανότατα δεν θα νιώσεις καθόλου καλύτερα:

Δεν σκέφτεσαι, αλλά αντιδράς

Είναι πολύ λογικό να αναζητήσεις τον σύντροφό σου, και είτε να του τηλεφωνήσεις, είτε να του στείλεις ξανά κάποιο μήνυμα, είτε να μπεις στη διαδικασία να διαβάζεις παλιές συνομιλίες. Το πιθανότερο είναι πως θα σου λείπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιδράσεις σε αυτό που νιώθεις και να πιάσεις το τηλέφωνο. Εκείνες τις στιγμές, σκέψου καλύτερα και όσο πιο καθαρά μπορείς, τους λόγους για τους οποίους αυτή η σχέση έλαβε τέλος, αλλά και γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί.

 

Μην κρατάς επαφές

Όσο φιλικά και αν χωρίσατε, οι πρώην καλό είναι να μένουν στο παρελθόν και να μη γίνονται "φίλοι". Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους αποκλείσεις από τη ζωή σου, αλλά το να κρατάς επαφή με κάποιον/α πρώην σου, μόνο καλό δε θα σου κάνει, αφού σε κρατάει κολλημένο/η στο παρελθόν και δεν σε βοηθά να ξεπεράσεις αυτή τη φάση του χωρισμού και να πας παρακάτω.

Τα dating apps δεν θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Σόρρυ που στο λέμε και ξέρω ότι το μόνο που θες είναι να ξεφύγεις από αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Τέτοιες καταστάσεις όμως, χρειάζονται τον χρόνο τους. Με το να βγεις αμέσως να αναζητήσεις τον επόμενο ή την επόμενη σύντροφο, μπορεί να σου χαρίσει μια ανακούφιση, αλλά οφείλεις πρώτα να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου μέχρι να νιώσεις και πάλι έτοιμος/η να συνδεθείς με ένα νέο πρόσωπο.

Μην απομονώνεις τον εαυτό σου

Μπορεί να χρειάζεσαι τον χρόνο σου και να θες να κλειστείς στον εαυτό σου, αλλά είναι πολύ πιθανό να πέσεις στη παγίδα και να κάνεις τον χωρισμό σου, ένα σκέτο δράμα με αυτό τον τρόπο. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις επαφές με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενη, αλλά και να ξεχαστείς. Βρες σιγά σιγά τις νέες ισορροπίες, παρέα με άτομα τα οποία σε στηρίζουν.

Μη ζητάς συμβουλές από όλους

Ίσως θες να συζητήσεις τα όσα συνέβησαν και σας οδήγησαν στο τέλος, αλλά οι πολλές συμβουλές και οδηγίες μπορεί να σε μπερδέψουν και να σε χαώσουν. Αποδέξου το γεγονός, και πως εφόσον φτάσατε στο τέλος, υπάρχουν λόγοι. Μόνο εσύ γνωρίζεις αν όντως αυτή η σχέση μπορούσε να εξελιχθεί ή όχι. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην παρασύρεσαι από τις συμβουλές που δίνει ο καθένας, οι οποίες μάλιστα, μπορεί να μη ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση.

Πηγή: Jenny.gr

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow