Ο  «Δον Κιχώτης» κυνηγά… ανεμόμυλους στην Αμαλιάδα!

Ο «Δον Κιχώτης» κυνηγά… ανεμόμυλους στην Αμαλιάδα!

Το νέο της θεατρικό ταξίδι για την σεζόν που έρχεται, ξεκίνησε η θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας,

που επέλεξε να ανέβει φέτος στην σκηνή με το υπέροχο κλασικό έργο του Μιγκέλ Θερβάντες “Δον Κιχώτης”!.

 

Η Ομάδα που αποτελείται από παλιά και νέα μέλη, ξεκίνησε ήδη την ανάγνωση του εργου που θα παρουσιαστεί πάνω στην υπέροχη διασκευή του γνωστού σεναριογράφου, σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιάννη Καλαντζοπουλου και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα.  Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες( παιδιά , εφήβους, γονείς , ηλικιωμένους  και θα είναι μια παράσταση πολυπρόσωπη και πολύχρωμη, με 25 ηθοποιούς επί σκηνής, πολλά χρώματα, πολλά τραγούδια και χορός! Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχει δώσει ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας  για την παράσταση, ενώ και ο ίδιος ο  Γιάννης Καλαντζόπουλος που έχει όπως πραοναφέραμε την διασκευή του έργου,  απηύθυνε μήνυμα στην ομάδα λέγοντας μεταξύ άλλων:

“O “Δον Κιχώτης”, αφορά όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις εποχές και σε κάθε γωνιά της γης. Κυρίως για την αιώνια μάχη ανάμεσα στους αγνούς ιδεολόγους που μένουν πιστοί στις αξίες τους, και στους… “ανεμόμυλους” που αλλάζουν γνώμη ανάλογα με το κατά πού φυσάει ο άνεμος της εξουσίας, της μόδας, του συμφέροντος και της ψεύτικης ατομικής ευτυχίας, με κάθε τίμημα! Θα χαρώ πολύ αν με καλέσετε στην παράστασή σας και ελπίζω να βρω χρόνο να έρθω στην ιστορική Αμαλιάδα. Μπροστά, πάντα μπροστά. Ούτε βήμα πίσω!”

 

Ο “Δον Κιχώτης” του Μ. Θερβάντες, είναι ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας ένα βιβλίο. που σήμερα θεωρείται από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ισάξιο εκείνων του Δάντη, του Γκαίτε και του Σαίξπηρ. Πρόκειται για την ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη με ευγενική ψυχή και αλτρουιστικό όραμα για τους συνανθρώπους του. Έχοντας χάσει το μυαλό του από την παθιασμένη ανάγνωση ιπποτικών βιβλίων, πιστεύει ότι είναι ένας ιππότης, ο Δον Κιχώτης. Ξεκινάει ένα ταξίδι με το ψωραλέο του άλογο, τον Ροσινάντε, φορώντας μια ξεχαρβαλωμένη πανοπλία και συνοδευόμενος από τον ιπποκόμο του, τον απλοϊκό χωρικό Σάντσο Πάντσα, και το γαϊδουράκι του. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και μπλέκει συχνά σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Η πανέξυπνη διασκευή του Γ. Καλαντζόπουλο, σίγουρα θα δημιουργήσει μια ευφάνταστη παράσταση, που στόχο είχε όχι μόνο να διασκεδάσει (και να ψυχαγωγήσει) τους μικρούς θεατές, αλλά παράλληλα να τους κάνει να κατανοήσουν τα ιδανικά του υπέροχου ήρωα και να συμπορευτούν με το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα.

Εγγραφές και στο παιδικό Θεατρικό εργαστήρι

Και αφού ο η Ο.Ο ΕρασιΤΕΧΝΕΣ ξεκίνησε  το θεατρικό έργο με τους ενήλικες, αποφάσιε παράλληλα να ξεκινήσει  και το  θεατρικό της εργαστήρι για παιδιά από 8-14 χρόνων. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο απόγευμα. Αν κάποιος γονιός ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες κ. Χάρη Κοτσιφα 6972699375.

πηγή https://proini.news/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow