ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2022 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2022 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Ξεκινούν σήμερα Σάββατο οι εκδηλώσεις για τον «Δρόμο Εκεχειρίας» 2022,

ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας” θα δοθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 5.45 το πρωί από την διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ήλιδα. Οι συμμετέχοντες δρομείς θα διέλθουν από τα χωριά Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπ, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο τέλεσης των Αγώνων, περίπου στις 3.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 450 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα συμμετέχουν επίσημες αντιπροσωπείες του CISM από Λιθουανία, Ουγγαρία, Παλαιστίνη και Σαουδική Αραβία. 

Του «Δρόμου Εκεχειρίας 2022» θα ηγείται ο θρύλος, υπερδρομέας μεγάλων αποστάσεων κ. Γιάννης Κούρος. Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ.ADVERTISING

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στις 11.00 το πρωί θα διεξαχθεί Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον βασιλιά  της αρχαίας Πίσας, Κλεοσθένη. Ο “Δρόμος του Κλεοσθένη” είναι 5 χλμ και έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα (όπου θα δοθούν και τα νούμερα στους δρομείς). Οι δρομείς στην πορεία τους θα διέλθουν  προ των τάφων των Ελλανοδικών, θα συνεχίσουν προ της Ολυμπιακής Ακαδημίας, πάνω από το αρχαίο Στάδιο και θα τερματίσουν στην πλατεία του παλαιού δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος του Ίφιτου (περίπου 2 χιλιομέτρων στις 6.30 μ.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού της  Αρχαίας Ήλιδας μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας (παλαιά αρχαιολογική συλλογή) και είναι για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄ και  Στ΄) και του γυμνασίου. Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

dromos ekexeirias 5

Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα και οι βραβεύσεις των μικρών δρομέων. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από το τοπικό συγκρότημα Banda Morena.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν έργα μικρών μαθητών από την Ηλεία και την Τσεχία με θέμα: «Ευοί ωκύποδα!» («Εύγε γοργοπόδαρε»), «Από τον Κόροιβο στον Εμίλ Ζάτοπεκ», που ήταν και το θέμα της εικαστικής έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών. Όλες οι δράσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, Συνεργαζόμενο Φορέα Υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, του CISM, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του ΕΟΤ, της ΕΘΝΟΑ, της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Τεχνική Υποστήριξη Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, χορηγούς επικοινωνίας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), την ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ Πύργος, ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr,  OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers.

 

Κύριος Υποστηρικτής: Turbomed – Yiannis Paraskevopoulos s.a., Επίσημοι Υποστηρικτές: ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λούξ, ΔΙΡΦΥΣ, Avance Car Rental, nosti most, Hellenic Gyros, DOLE Hellas, Εθνική Ασφαλιστική, Προμηθευτές- Υποστηρικτές: Biolis, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, FarGeco Hellas, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΙΒΙΓΑΛ, Κτήμα Μερκούρη.

Εθελοντικά θα υποστηρίξουν τις δράσεις: ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, Ε.Ο.ΠΥ.Δ. και οι Πρόσκοποι Ηλιούπολης.

Κεράσματα στις εκδηλώσεις θα προσφέρουν και οι τρεις τοπικοί σύλλογοι Ήλιδα, Καλυβίων και Αυγείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και την εγγραφή σας στις δράσεις μας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας : https://routeoftruce.com/

πηγή https://www.iliakanea.gr/

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow