Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση από το www.thewebradio.gr

Αρχική / Μια ευχή, μια ζωή!: Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως δημιούργησε ένα τρυφερό βίντεο για το Make a Wish για τα άρρωστα παιδιά

Μια ευχή, μια ζωή!: Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως δημιούργησε ένα τρυφερό βίντεο για το Make a Wish για τα άρρωστα παιδιά

Με ένα εξαιρετικό και  τρυφερό βίντεο, συμμετείχε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  του δήμου Ζαχάρως, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στον διαγωνισμό «Αστέρι της Ευχής», στηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό οργανισμό «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος» εκπληρώνοντας επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης ήταν «To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Οι μαθητές του ΚΔΠΑ Ζαχάρως μαζί με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ και του εκπαιδευτικού προγράμματος Make a wish Γιάννης Μπιτζούνη, δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο γυρισμένο  στο σχολείο τους, σε γειτονιές της πόλης αλλά και στην παραλία της Ζαχάρως – όπου «ψαρεύουν» το μπουκάλι των ευχών από τη θάλασσα-  με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά που στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε άλλους συνομήλικους τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και κυρίως από τον παιδικό καρκίνο, μήνυμα ελπίδας και αγάπης για να κρατηθούν στη ζωή.  Το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο ήδη ανέβηκε στο διαδίκτυο, ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ ωραίας  δημιουργικής δουλειάς  και αρκετών συντελεστών για να φτάσει στο τελικό του αποτέλεσμα.

Συνέβαλλαν η  δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Ζαχάρως, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος Make a wish Γιάννης Μπιτζούνης , η εκπαιδευτικός Αγγελική Παντή, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ζαχάρως Χριστίνα Αντωνοπούλου και Μαριφαίη Γουργούλη. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Προκόπης και Σπύρος Μανουσόπουλος. Φιλική καλλιτεχνική συμμετοχή η ανιμέιτορ Αφροδίτη Μπιτζούνη. Τραγούδια «το βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκι και «Believer” Imagine Dragons. Φιλική συμμετοχή στο βίντεο έχει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ στους τίτλους των συντελεστών, ευχαριστούν για την βοήθειά τους,  τους γονείς των παιδιών, την Διονυσία Καλατζή και την Κλαίρη  Αποστολοπούλου.

Τι είναι το Make Wish και το ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

Ο Οργανισμός Make a wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά που έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή ασθένεια. Από το 1996 που ιδρύθηκε το  Make a wish ( Κάνε μια ευχή- Ελλάδας) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2500  ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ετοιμάζουν μια δημιουργική πρόταση που αναρτάται σε σελίδα του Οργανισμού στο fb και οι πιο δημιουργικές ιδέες βραβεύονται.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το σχολείο που συμμετέχει παραλαμβάνει το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας της Ευχής ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ποια ευχή παιδιού βοήθησαν να εκπληρωθεί μεταμορφώνοντας τη ζωή του.

Με μια δωρεά €2, οι μαθητές παίρνουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται μαγικό!  Αυτή ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, που εφοδιασμένοι με τα μαγικά αστεράκια τους, πολύχρωμα μπαλόνια και την ψυχή τους γεμάτη αγάπη, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε άρρωστους συνομήλικους τους.  Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει το βίντεο του ΚΔΑΠ Ζαχάρως στην σελίδα του στο fb και πραγματικά είναι υπέροχο, γεμάτο ευαισθησία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές τους, στα παιδιά αλλά και στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ Γιάννη Μπιτζούνη που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτήν την ιδέα!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή :proini.news.gr

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee