www.thewebradio.gr τον ακούς και το διαβάζεις

Αρχική / Οι γυναίκες πρέπει να βγαίνουν πιο συχνά- Το λένε επιστημονικές έρευνες!

Οι γυναίκες πρέπει να βγαίνουν πιο συχνά- Το λένε επιστημονικές έρευνες!

Σου αρέσει να βγαίνεις με τις φίλες σου; Τώρα μπορείς το κάνεις πιο συχνά, με επιστημονική βούλα!

Σύμφωνα με  μελέτη που έγινε από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διερευνήθηκαν τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να επιτύχει την ευτυχία σε όλες τις πτυχές της ζωής της. Η μελέτη ανακάλυψε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για μια γυναίκα να αισθάνεται ελεύθερη να βγαίνει με τις φιλενάδες της τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με τη μελέτη:

Ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ (Robin Dunbar), ψυχολόγος και επικεφαλής αυτής της μελέτης, ανέλυσε την μελέτη σε  συνέντευξη στην εφημερίδα “The Vancoucer Sun”. Ανέφερε ότι η  υγεία και ευεξία των γυναικών βελτιώνεται όταν συναντιούνται συχνά  με καλές τους φίλες και “κάνουν τα πράγματα”. Ο κατάλογος των “πραγμάτων” μπορεί να περιλαμβάνει: να πίνουν κρασί, κουτσομπολεύοντας, αν βλέπουν μια ταινία ή να πηγαίνουν για ψώνια .

Τα οφέλη για την υγεία είναι άφθονο γέλιο, ταχύτερος χρόνος ανάρρωσης από  ασθένειες, ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, μείωση των επιπέδων άγχους, και αυξημένα επίπεδα γενναιοδωρίας,  που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται καλύτερα συνολικά.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι μόνο 2 από τις 5 γυναίκες πραγματικά  βγαίνουν με τις φιλενάδες τους μια φορά την εβδομάδα, ενώ άλλες που έχουν οικογένεια, βγαίνουν ακόμα λιγότερο.

Η έρευνα εξέτασε επίσης την ποιότητα των αλληλεπιδράσεων με τους φίλους, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που βγαίνουμε και τον χρόνο που περνάμε μαζί τους.  Οι γυναίκες κατά μέσο όρο ξοδεύουν τον μισό ελεύθερό τους χρόνο με στενές τους φιλίες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αλληλεπιδρούν καλύτερα κάνοντας αστεία σχόλια, και μιλώντας για πράγματα που τους κάνουν να γελούν, αλλά το μέγεθος της ομάδας είναι επίσης ένας μεγάλος παράγοντας.

Το γέλιο σε μικρές ομάδες είναι πολύ πιθανό.  Αλλά όταν η ομάδα είναι μεγαλύτερη από 5 άτομα, οι αστείες καταστάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες ενδορφίνες για την ευτυχία και την ευεξία είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν. Για το λόγο αυτό, η μελέτη συνιστά να συναντούνται σε ομάδες  με το πολύ τέσσερις φίλους.

“Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες, [πιθανώς] περισσότερο από τους άνδρες, πρέπει να διατηρήσουν αυτές τις διασυνδέσεις. Αυξάνει την σεροτονίνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που συνδέονται με αισθήματα χαράς και αδελφοσύνης “, λέει η Alisa Ruby Bush, Καθηγήτρια Ψυχολογίας. Μελέτες του Πανεπιστημίου Stanford και του UCLA επιβεβαιώνουν ότι σε καιρούς άγχους, οι γυναίκες δεν βιώνουν μόνο μια τάση προς επιθετικότητα ή κατάθλιψη-αλλά απελευθερώνουν επίσης οξυτοκίνη. Για να αντισταθμίσουν την ορμονική αυτή απώλεια, τείνουν να προστατεύουν τα παιδιά τους (αν έχουν), αλλά και να συνδέονται με άλλες γυναίκες (δημιουργώντας νέα αποθέματα οξυτοκίνης).

Η διατήρηση των δεσμών με φίλους γίνεται ακόμα πιο σημαντική καθώς μεγαλώνουμε, σύμφωνα με τον Δρ Μπας. “Είμαστε πιο απασχολημένοι, με περισσότερες ευθύνες”, λέει. “Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι αξίζουμε και ότι μας αγαπάνε όπως είμαστε, ανεξάρτητα με τις πιέσεις που υφίσταται η υπόλοιπη ζωή μας”.

Οι γυναίκες έχουν πολύ αγχωτικές ζωές και αισθάνονται μερικές φορές ενοχές που εγκαταλείπουν την οικογένεια στο σπίτι. Η πραγματικότητα είναι όμως, ότι θα πρέπει να έχουμε λίγο χρόνο για τους εαυτούς μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να βγαίνεις έξω και να πίνεις μερικά ποτά. Είναι περισσότερο μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα, να χαλαρώσουμε και να συναντήσουμε στενούς φίλους πρόσωπο με πρόσωπο. Νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε λίγο ελεύθερο χρόνο κάθε εβδομάδα για να νιώσουμε καλύτερα, και αυτή η μελέτη είναι η απόδειξη!

Πηγήhttp://www.paramana.eu

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee