Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση από το www.thewebradio.gr

Αρχική / To “έξυπνο” παπούτσι χρειάζεται… φόρτιση

To “έξυπνο” παπούτσι χρειάζεται… φόρτιση

Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού και θα ελέγχονται από ένα κινητό τηλέφωνο ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι, παρουσίασε η εταιρία Nike.

Το αθλητικό παπούτσι “Nike Adapt ΒΒ”, που απευθύνεται κυρίως σε παίκτες μπάσκετ, απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα πατάκι επαναφόρτισης.

“Στη διάρκεια ενός παιγνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας έτσι να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή”, εξήγησε ο Έρικ Αβάρ, διευθυντής καινοτομιών της εταιρείας.

Η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι θα γίνεται μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που θα αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και έπειτα θα τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο. Οι αισθητήρες του παπουτσιού θα αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει ‘τάιμ-άουτ’ ή αντίθετα γρήγορο παιγνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα θα χαλαρώνουν ή θα σφίγγουν το παπούτσι.

Το παπούτσι θα κοστίζει 350 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο αρχικά στην αμερικανική αγορά.

πηγή: http://www.ant1news.gr

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee