Από το www.thewebradio.gr οι καλύτερες μουσικές

Αρχική / Βαρέθηκες να πίνεις μπόμπες; Φοιτητής του Πολυτεχνείου Πάτρας βρήκε τον τρόπο να μην την ξαναπάθεις!

Βαρέθηκες να πίνεις μπόμπες; Φοιτητής του Πολυτεχνείου Πάτρας βρήκε τον τρόπο να μην την ξαναπάθεις!

Αυτό κι αν είναι κάτι που θα χρειαστούμε σίγουρα!

Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να μας σερβίρουν κάποια στιγμή ποτά «μπόμπες». Συνήθως ή κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και πίνουμε δύο τρεις γουλιές ή το αφήνουμε στην άκρη και το αλλάζουμε με μία μπύρα που είναι πάντα η πιο safe επιλογή.

Όπως και να ‘χει, εκτός ότι θα σε ξενερώσει για τα καλά (ένα ποτό καθαρό βρε αδερφέ, πόσο δύσκολο), μπορεί να σου δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα ακόμα και με λίγες γουλιές. Ο Ραφαήλ Κουρμουλάκης, έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά δεν άφησε τα πράγματα έτσι.

Για να μιλήσουμε πιο σωστά. Πήρε την καλύτερη εκδίκηση.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, τότε που σε μία έξοδό του σε μπαρ της Πάτρας, βρέθηκε να έχει δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν ο ίλιγγος, η θολή όραση και η ναυτία. Όλα αυτά από μισό ποτήρι βότκα.

Αυτό που ήθελε ήταν ένα τεστ ανίχνευσης στα χέρια που να δείχνει αν το ποτό είναι καλό ή νοθευμένο. Σε αναζήτησή του στο ίντερνετ, δεν βρήκε κάτι αντίστοιχο ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.

Γι’αυτό ως χημικός μηχανικός, αποφάσισε να το δημιουργήσει μόνος του. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε στο τελευταίο έτος του, ως φοιτητής τμήματος Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνείου Πάτρας, και όπως ο ίδιος δήλωσε, η έρευνα κράτησε ένα χρόνο.

«Θυμάμαι όταν το ξεκίνησα είχα τόσο πάθος που δεν καταλάβαινα την κούραση, παρ΄όλο που είχα και εξεταστική και χρωστούσα μαθήματα».

[Το τεστ αποτελείται από έναν αντιδραστήρα και έναν ανιχνευτή. Στον αντιδραστήρα η μεθανόλη μετατρέπεται σε θερμό διοξείδιο του άνθρακα, ενώ όλες οι άλλες ουσίες του δείγματος μετατρέπονται σε υγρά προϊόντα.

Πώς λειτουργεί;

Ο ανιχνευτής ανιχνεύει με χρώμα το διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι στην περίπτωση που πάρεις ένα καθαρό ποτό, τότε το αρχικό ροζ χρώμα του ανιχνευτεί θα παραμείνει.

Σε αντίθετη περίπτωση, το ροζ διάλυμα θα αποχρωματιστεί και θα γίνει διαυγές σαν νερό. Εκεί το στέλνεις πακέτο στον μπάρμαν.

Δες το βίντεο:

Πηγή: neopolis.gr

Playing

ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

-

ΕΠΕΛΕΞΕ

ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

Γίνεται Σύνδεση
Γίνεται Σύνδεση
  • Σταθμός: Αυθεντικό
  • Σταθμός: Γκρικς
  • Σταθμός: Fresh
  • Σταθμός: Coffee