«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στη Γαστούνη

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στη Γαστούνη

Οι ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ετοιμάζονται να ανέβουν

στη σκηνή με την νέα τους παράσταση και το γνωστό θεατρικό έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Πανέτοιμη να ανέβει στο θεατρικό σανίδι με την νέα της παράσταση, είναι η  προικισμένη καλλιτεχνική ομάδα του Κάμπου ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ που κάνει πρεμιέρα το επόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης  με την γνωστή κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου. 

Οι «Παράξενοι Ταξιδιώτες» μετά από την περσινή μεγάλη θεατρική τους επιτυχία ««Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου που απόλαυσε το κοινό εντός και εκτός Ηλείας, επέλεξε να ανεβάσει τη φετινή σεζόν, ένα έργο που παντρεύει με αστείρευτο χιούμορ την τραγωδία του πολέμου με την ανθρώπινη τρυφερότητα. Η περίοδος όπου διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου, είναι τα χρόνια της κατοχής. Εκεί, όπου οι ίδιες οι συνθήκες ζητάνε από τον άνθρωπο να υπερβεί τον εαυτό του μέσα σε χρόνια δύσκολα, να διατηρήσει την ελπίδα για τη ζωή και το χαμόγελό του. Είναι ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί η ανθρωπιά και η συγκίνηση και σίγουρα η θεατρική ομάδα των Ταξιδιωτών θα το υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο γιατί και τα μέλη της ομάδας είναι έμπειρα και ταλαντούχα και ο σκηνοθέτης Παντελής Μήτρου έχει αποδείξει ότι μπορεί να απογειώσει την παράσταση.

Γιατί καμιά φορά τα μωρά τα φέρνει ο… πελαργός!

Ή συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, στο ευφυέστατο αυτό θεατρικό έργο, ισορροπεί με μαεστρία τη συγκίνηση με το σπαρταριστό γέλιο. Δεκέμβριος 1943. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Εβραϊκός πληθυσμός έχει Σ’ ένα επιταγμένο παλιό καφενείο ζαχαροπλαστείο στεγάζονται δύο αντρόγυνα. O Bαγγέλης, μανάβης στο επάγγελμα, είναι χαφιές των Γερμανών που ζει μια άνετη ζωή σε καιρούς πείνας. H Λέλα, κόρη πλούσιου πατέρα, κινδυνεύοντας να μείνει στο ράφι ξέπεσε σ’ αυτόν.

Στον αντίποδα, ο Mίμης τραυματίας στην Aλβανία, ανθρωπάκος φοβισμένος που ανέχεται τις ευεργεσίες του φίλου του από ανάγκη και η Xριστίνα γλυκιά, αφελής, καλόκαρδη «έξω καρδιά». Παραδίπλα, στην αυλή ζει η κυρά –  Bικτωρία με τα επτά εγγόνια της. Τα δύο ζευγάρια έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι άτεκνα. Έχουν καημό για ένα παιδί. Μια μέρα στο σπίτι  τους τρυπώνει ένα εβραιόπουλο κυνηγημένο, που σώθηκε από θαύμα από το κολαστήριο του Άουσβιτς. O Mίμης και η Xριστίνα το κρύβουν με κίνδυνο της ζωής τους κρυφά από τον Bαγγέλη. Mόνο η Λέλα το ξέρει. Κι όταν έρχεται η απελευθέρωση μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες ακούγονται και τα κλάματα δύο μωρών. Της Xριστίνας και της Λέλας. Όλοι είναι τρισευτυχισμένοι γιατί ο «Πελαργός» την ίδια μέρα έφερε κρεμασμένα στο ράμφος του τα δύο μωρά…

Στην παράσταση παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Ασπα Αργυρόπουλου, Θοδωρής Δημόγλου, Φρόσω Τσαγρή, Θοδωρής Τσαγρής, Ανδρέας Βαχλιώτης, Μαρία Κοριζη και Ανδρέας Βούλτσος. 

Η παράσταση  της Ομάδας «ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Ημερομηνίες παραστάσεων 30 και 31 Μαρτίου, 5,6,7,12,13,14 Απριλίου 2024, ώρα  9.15 μμ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. τηλ. Κρατήσεως. 6984 14 9340.

πηγή https://proini.news

01.jpg
123833713_10220900423653264_77374475085745817_n.jpg
024.jpg
Shadow
exper1t.jpeg
exper1t.jpeg
Shadow
tsioris.jpeg
tsioris.jpeg
Shadow